Maaltijden

Vers stokbrood met gezouten boter en paprika-tomatensoep

Lurpak vroeg mij om mijn ultieme geniet moment met hun gezouten boter te delen. Nou, als enorme roomboter liefhebber is dat dus echt niet makkelijk kiezen! Het liefst smeer ik het overal op en kan ieder ander broodbeleg (behalve kaas dan) mij gestolen worden. Een klont gezouten boter op je pannenkoek of croissantje met jam, een dikke laag op een verse krentenbol of toch op een stuk vers broodje met krokante korst. Dat laatste is natuurlijk het simpels maar wel mijn absolute favoriet.


 
Mijn Lurpak geniet moment?
Ik heb er lang over na moeten denken maar mijn ultieme gezouten boter moment is toch echt een dikke laag op een vers stuk stokbrood met een heerlijke kom soep ernaast. Ik hou heel erg van soep, maar dit is niet af zonder een broodje met boter ernaast. Of dit nou na een lange werkdag is en je snel een iets te eten wil maken of dat je een heerlijk chille zondag hebt gehad en de week met een lekker soepje en brood afsluit. Het is gewoon altijd goed! En waarom dan de boter van Lurpak? Omdat het echt de meest zachte, romig en frisse boter is die ik ooit geproefd heb. En daarbij is hij ook nog eens gemaakt van alleen verse volle melk en zout. Meer niet! 

Win een reis naar Denemarken! (Gesloten)
Nu daag ik jou uit om ook jouw ultieme Lurpak boter moment te delen. En niet zomaar want je kunnen namelijk een reis naar Denemarken winnen. Hoe gaaf is dat?! Ik baal nu al dat ik zelf niet mee kan doen. Wat moet je hiervoor doen? Sprint naar de supermarkt en koop een pakje gezouten Lurpak roomboter. Maak een foto waarop zichtbaar is hoe jouw geniet moment eruit ziet (pakje Lurpak moet zichtbaar zijn). Deel de foto op Facebook of Instagram en gebruik #roomboter en #lurpak en je maakt automatisch kans! Kind kan de was doen toch? Ik zou het wel weten! Ik kijk uit naar al jullie geniet momentjes. 

Recept
Natuurlijk deel ik ook het recept van deze heerlijke paprika-tomatensoep met jullie!
Voorbereidingstijd: 15 minuten 
Wachttijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Wat heb je nodig? (3 personen)
• 2 grote rode puntpaprika’s 
• 4 tomaten
• 2 grote uien 
• 3 teentjes knoflook (minder kan ook)
• 1 kleine aardappel 
• 3 takjes basilicum + extra voor decoratie  
• 1 el crème fraîche 
• 1 bouillonblokje naar keuze
• 50 ml slagroom + een beetje extra
• 400 ml water
• peper
• flinke scheut olijfolie 
• een vers stokbrood 
• Lurpak gezouten roomboter 

Materiaal:
• pan
• bakplaat met bakpapiertje 
• staafmixer
• saté prikker
• boterhamzakje 
• kaasschaaf 
• soeplepel 

Zo maak je het!
1. Zet eerst de oven aan op 220 graden.

2. Snij de paprika, tomaat en ui in grove stukken en doe deze op de bakplaat met een bakpapiertje ertussen. Schil de aardappel, snij deze klein en leg die er ook bij. Ontvel de knoflookteentjes en leg ook deze erbij. Swirl er flink wat olijfolie overheen en schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer een half uur.

3. Schep dan alle geroosterde groente in een pan. Doe hierbij 400 ml water, 50 ml slagroom, de basilicum en een verkruimeld bouillonblokje. Zet de staafmixer erin en maal net zo lang tot je een gladde dikke soep hebt. Ik hou zelf erg van dikke soep dus mocht je het té vinden kun je natuurlijk gewoon nog wat water toevoegen. 

4. Zet de pan soep op het vuur om te verwarmen. Voeg nog peper toe naar smaak en schep dan de soep in de kommen. Je kunt nog een beetje crème fraîche of slagroom erop scheppen en het afmaken met een blaadje basilicum. Je kunt ook iets ingewikkelder doen door crème fraîche glad te roeren en een beetje slagroom of water toe te voegen om het iets dunner te maken. Schep dit mengsel dan in een boterhamzakje en knip een heel klein puntje af. Swirl dit rond in de soep. Maak dan met een saté prikker streepjes naar buiten en naar binnen voor een leuk effect.

5. Besmeer het brood met een dikke laag Lurpak. Wil je ook zo een mooie boter krul maken? Neem dan een koelkast koud pakje Lurpak en schaaf er een plakje boter af, net als kaas. Hou de kaasschaaf een beetje schuin voor het mooiste resultaat. Smullen maar!

No Comments

Comments are closed.

No products in the cart.