Blog

EEFSFOOD overzicht week #8

Maandag
De maandag begon met het afmaken van het opruimen van mijn keuken. Niet per se om het opruimen (wat wel een fijne bijkomstigheid was) maar om het foto’s kunnen maken en maten op kunnen nemen. Want die middag ging ik dan echt eindelijk naar de keukenboer om ‘project nieuwe keuken’ te starten. Beetje jammer wel dat we te laat waren met het maken van een afspraak.. Maar we zijn toch gegaan om te kijken of ik al een beetje weet wat ik wil. Ik heb nu een oude keuken die al in mijn huisje zat toen ik hier kwam wonen. En voor mijn catering heb ik nog een extra vriezer en koelkast staan + een vaatwasser, droger en wasmachine. Kortom de helft is echt een keuken en de andere helft lijkt meer op een witgoed handeltje. Daarbij is de keuken betegeld met super lelijke blauwe tegeltjes. Deze heb ik wel met speciale verf wit geverfd toen ik hier kwam wonen maar dat is nu ook echt geen porem meer. Een keuken waarin alles ingebouwd zit is dus het doel, maar of dat mogelijk is moet nog blijken. Voor nu moet ik het eventjes met de boekjes doen en wachten op onze afspraak die over 2 weken gepland staat. 

Keukens kijken maakt hongerig. Tijd voor lunch! Dit broodje was echt fantastisch! Perfecte avocado en die kip was echt heer-lijk gemarineerd. Als je een keer naar de Rijneke boulevard gaat in Zoeterwoude moet je echt even lunchen bij CASBA (helemaal bovenin zit het restaurant).

Van nog meer nadenken over keukens krijg je ook nog meer honger. We zijn gaan eten bij La Cubanita in Noordwijk. Alleen het toetje heeft de foto gehaald!
Dinsdag
Dinsdagmiddag had ik een bloggers lunch bij Quinta Verde in Den Haag. Ik besloot eerder richting Den Haag te gaan om nog even een hotspotje mee te pikken. En wat voor 1?! Pistache Café. Ik ga er niet teveel over zeggen (je moet hier echt heen) want er komt deze week een stukje over online. 

Heerlijk begin van de dag in ieder geval!
Daarna liep ik naar Quinta Verde waar Marike en Lotta al op mij zaten te wachten. Volgens mij had iedereen best wel trek. Ik zat gezellig met onder andere Kay, Teni, Michelle & Chantal aan tafel. We kregen eerst 2 mini varianten van dingen die ook op de kaart staan. Iets met spinazie en zwarte bonen en iets met biet en avocado. Typisch van die gerechtjes die hier heerlijk smaken maar als je zoiets thuis probeert dat niet heel goed lukt.. Als ik het goed onthouden hebt is alles (in ieder geval bijna alles) wat je hier besteld vegan.

Tijd voor broodjes! 

Die met de paprika spread vond ik de meeste smaak hebben maar van die andere was de pompoen zo heerlijk dat ik van beide echt heb zitten smullen! We kregen ook nog een toetje en lekkers bij de koffie. Daarover binnenkort meer want daar ben ik ook een stukje over aan het schrijven. 
Woensdag
Woensdag heb ik zeker 4 receptjes gekookt en uitgewerkt. Waaronder deze fantastische tosti die ook ergens deze week online komt:
Ik deed ook nog wat andere administratieve dingen. Kortom geen spectaculaire dag. Hoogtepuntje was wel (naast de goed gelukte recepten natuurlijk) deze kersencake die Janneke mij opstuurde:
Blijf dat vooral doen als je iets van mij gemaakt hebt! Je mag het ook mailen naar eefje@eefsfood.nl 
Donderdag
Donderdagochtend ging ik op baby bezoek bij een vriendin. Dit was heel gezellig en ik heb lekker geknuffeld met de kleine bink van 2 maanden oud <3. Eenmaal thuis schreef ik een blog over hoe Eefsfood is ontstaan en hoe het er nu voor staat. Dat werd best wel leuk ontvangen door jullie, waarvoor dank natuurlijk!
Vrijdag
Vrijdag begon ik thuis met werken achter mijn laptop. Het was alleen alweer vrij snel duidelijk dat het no focus friday was dus sprong ik op de fiets om weer even bij Lot & de Walvis te gaan zitten.

Werkte best rustgevend tussen die plantjes. Later sloot Leroy nog even aan die het beste plan van 2017 even aan me voor kwam leggen. Ik hoop zo zo zo erg dat dit doorgaat! Ik hoop jullie volgende week meer hierover te vertellen *stuiter de stuiter*. Van dat stuiteren krijg je hoofdpijn, en niet zomaar hoofdpijn. Ik voelde het al aankomen maar voordat ik het wist lag ik met een handje pijnstillers op en keiharde migraine in bed. Ik moest er van afkomen want ik had een avond vol toffe feestjes. Gelukkig heb ik de migraine weten te killen en een super leuke avond en nacht gehad.
Zaterdag
De dag die er al heel lang aan zat te komen was dan daar! Carnaval voor het eerste in mijn leven.. Ik was er zelfs een tikkie onrustig van. Ik heb altijd geroepen dat ik carnaval stom vind en het hele feest niet snap en er nooit aan mee ga doen. Vroeger op de basisschool vond ik het al vreselijk. Gelukkig heb ik een goede vriendin die daar net zo over denkt. En toch zijn we zo gek geweest om ja te zeggen tegen weer een andere vriendin die hiermee opgegroeid is om met haar mee te gaan. Krabbegat (aka Bergen op Zoom) it is. s ‘Middags gingen we eerst bij een intocht kijken. Ik heb urenlang mijn ogen uitgekeken wat voor een oude meuk mensen aan hun outfit hebben hangen (dat is hier dus heel normaal, en hoe meer hoe beter). Uiteraard was ik zelf ook mooi aangekleed met alle dank aan de moeder van de vriendin in kwestie. Ik vond mijn outfit echt fantastisch ( onder andere een oude badjes met allemaal sjaaltjes en oude gordijnen eraan). En ja je loopt echt voor lul als je je gewone kleren aanhebt. Naast mijn outfit was dat er echt de hele tijd overal confetti lag en rondvloog mijn andere hoogtepunt van de middag!

Blij dat we nog even naar ‘huis’ gingen voor een paar uurtjes chillen en eten. Toen gingen we op voor de 2de ronde *heuuuuj yolo hos hos hoempapa hoempapa*. 

Geen woord muziek dat je mee kunt zingen, overvolle stinkende kroegen waar het 40 graden is en je lekker instaat met je bloedhete outfit. Echt niet mijn ding. Desondanks was het rete gezellig en de sfeer was top! Voor nu zou ik zeggen leuk voor 1 keer maar nooit meer. Maar mezelf kennende als de situatie zich weer voordoet volgend jaar ben ik vast weer van de partij. 

Gelukkig zijn we vastgelegd! Ik heb geloof ik wel 30 keer gezegd tegen iedereen dat ik het echt fascinerend vond. Dus als ik het moet samenvatten in 1 woord: fascinerend! Maar echt!
AGGE MAR LEUT ET!
Zondag
Heerlijk geslapen op een riant groot luchtbed. Het ouderlijk huis van mijn carnaval vriendin was omgetoverd tot een soort herberg! Met 14 man aan het ontbijt met broers, zussen, aanhang en vrienden. Super gezellig! Gelukkig hielden wij het bij 1 dag en gingen we zondagmiddag weer richting Leiden. Bijkomen op de bank. Hakt er fysiek best in zo 2 avonden achter elkaar, zelfs al je ‘pas’ 26 bent hihaaa. Lekker Wie is de mol? en het WK sprint in Calgary kijken. Heerlijk chille avond en weer klaar voor een nieuwe week!

Liefs,
Eef 

No Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.