Ik heb laatst een super fancy wafelijzer gekocht en het was dringend tijd om daar iets lekkers mee te maken! Nou at ik deze topping combi een keer op een pannenkoek en dat was echt fantastisch!
RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Wat heb je nodig? (2 wafels)
• 65 gram zelfrijzend bakmeel
• 50 ml (kokos)melk
• 1 klein ei
• 2 tl vanillesuiker
•1,5 tl kaneel
• 2 tl zonnebloemolie of kokosolie
• mespuntje zout
• 1/2 tl baking soda
Topping:
• 2 el kersenjam gemengd met 1,5 el water
• handje bevroren blauwe bessen
• 1 el geroosterde kokos flakes
• 1 el stukjes amandel/geroosterd amandelschaafsel
Materiaal:
• wafelijzer
• koekenpan
• beslag kom
• garde
Zo maak je het!
1. Maak allereerst het beslag. Ik doe dit altijd door eerst het eitje te klutsen en dan de droge ingrediënten al roerend toe te voegen. Dan heb je een heel dik geheel en zo voorkom je makkelijk klontjes. Pas daarna giet ik de melk en olie erbij en roer het beslag mooi egaal en glad.
2. Zet het wafelijzer aan en wacht tot deze goed is opgewarmd. In de tussentijd rooster je de kokos en amandel in een droge koekenpan.
3. Doe aan beide kanten van het ijzer een flinke schep beslag. Ook weer niet teveel (dan stroomt het over tijdens het bakken en ik kan het weten want het gebeurd me altijd..). Eigenlijk als je denkt er zit net te weinig beslag in zit, is het perfect!
4. Bak de wafels in ongeveer 5 minuten gaar. Meng in de tussentijd de jam met het water.
5. Leg de wafels op een bord. Verdeel de jam eroverheen en maak af met de blauwe bessen, kokos en amandelstukjes. Eet smakelijk!
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Appel stokbrood uit de oven
– Banaan pannenkoekjes met warme pruimen en walnoot