Blog

Hoe begon Eefsfood en hoe staat het er nu mee?

Het leek me weleens leuk on jullie een kijkje te geven in hoe Eefsfood nou een beetje ontstaan is in de loop van de jaren. Het was verre van een voor opgezet plan! Voor mezelf ook wel weer eens leuk om er weer over na te denken en wat oude dingetjes en foto’s op te zoeken. Lezen jullie mee?
Hoe begon het nou?
Eefsfood begon ik zo’n 3 jaar geleden via Instagram, ik had toen al (geloof ik) een blog waarop ik af en toe een belevenis deelde. Gewoon dingen die ik meemaakte zo weet ik nog dat mijn eerste concert van Douwe Bob en een dagje schaatsen in het olympisch stadion aan bod is gekomen bijvoorbeeld. In die tijd ging ik ook meer koken en bakken, maakte ik er vaker foto’s van en begon ik dus een Instagram account speciaal voor mijn eten (ik had al jaren een privé account). Al snel werd er weleens naar een receptje gevraagd van de dingen die ik erop zette. Daar vond ik mijn blog een mooi platform voor. Vraag me niet waarom maar deze blog is nog steeds online. Ik kijk er nog weleens op terug en dat vind ik heel vermakelijk. En zo zag dat er toen uit:Eefsfood.nl werd geboren!
Al vrij snel daarna vond ik dat het allemaal wel wat profi’er en alleen gericht op eten mocht. Zelf was ik er nooit aan begonnen maar door ‘rots in de branding’ Leroy viel een nieuwe site toch tot de mogelijkheden. Tot op heden val ik hem nog steeds lastig met vragen over WordPress. Heel veel meer dan het uploaden van nieuwe recepten en video’s kan ik namelijk ook niet. Maar nog even terug naar toen! Hij maakte voor mij een logo en we maakte een domeinnaam aan. Eefsfood.nl was geboren!
Nog binnen een jaar was ik al niet meer helemaal tevreden met hoe het eruit zag en wilde meer. We gingen nog een stapje hoger. Er kwam een nieuw logo, deze is jullie wel bekend:


De site was mooi en vooral gericht op foto’s. Ik vond dat de foto’s het meeste werk moesten doen. Die laten je ten slotte als eerste denken ‘ahh ik wil dit, en wel nu!’. Na weer amper een jaar, je raad het al?! Vond ik de mogelijkheden met de site een beetje beperkt, ik wilde andere dingen die dus niet konden. Afgelopen september zat ik met diezelfde rots Leroy op een druilerige dag bij de Coffee Company en vlogen de ideeën over tafel. Hij had wel veel zin om een nieuwe site te bouwen en ik had genoeg wensen wat ik op deze site dan wel zou willen hebben. Ook wilde ik heel graag verhuizen van webhost want die ik toen had was echt helemaal k*t!! Het viel een soort van samen en we hakte de knoop door. Dit hield in dat we precies een maand hadden (lees: ik moest zeker 180 blogs/recepten handmatig overzetten en hij de rest, site bouwen etc etc). Daar zijn heel veel uren en ook best wat frustratie overheen gegaan. Maar we made it! Leroy <3
Nieuwe site verhuizen = spanning en sensatie!
Enorm blij en opgelucht was ik toen ergens eind oktober Eefsfood 3.0 de lucht inging. Dat verhuizen zelf was nog het meeste stress achteraf gezien. Ik dacht, dat is zo gebeurd. Nou, nee dus! Er moest een instelling veranderd, dan gaat er nog minimaal 24 uur overheen dat je offline bent. Toen deed de nieuwe site het bij een heleboel mensen maar bij nog meer mensen (incl mezelf) niet. Statistieken die een paar dagen niet zichtbaar waren. Paniek hier paniek daar, Leroy heeft zich rot gelachen om mij. Nou ik was blij dat 1 van ons dat nog kon.. Nu maar hopen dat ik met deze blog zoals hij nu is heel veel langer tevreden ben dan een jaar. De eerste 20 recepten handmatig overzetten is best geinig hoor maar daarna wordt het steeds erger en na 60 recepten denk je echt, KOMT HIER OOIT NOG EEN EINDE AAN?!

Ik vierde het met nep bubbels, confetti in mijn haar, een ballon en een punt taart die ergens verdwaald in mijn vriezer lag (die heb ik niet eens opgegeten maar deed het goed op de foto).
En nu?
Nu is mijn doel (naast dat ik het leuk vind om te doen en mijn recepten met jullie te delen) te groeien als blog, steeds meer vaste en nieuwe bezoekers te krijgen. Stijgende bezoekers aantallen voelt een beetje al blijk van waardering waar je zo hard je best voor doet. En sinds dit jaar begonnen is, zie ik eindelijk echte groei! En dat voelt fijn. Want ik was er al langer mee bezig maar er gebeurde niet veel, dat waren soms best moeilijke momenten. Ik wil ook graag dat mijn blog groeit om wat interessanter te zijn voor samenwerkingen met bedrijven. Dit is niet hoofdzaak maar het zou fijn zijn. Ik wil als Eefsfood echt geen wandelend (online) reclame bord gaan worden. Maar van een parttime (vaste baan) inkomen kun je ook niet alles betalen. Dus ik zou met mijn catering en samenwerkingen heel heel heel graag het andere parttime inkomen bij elkaar willen sprokkelen. Daar wordt hard aan gewerkt! Ik heb dagen dat ik denk dit gaat me echt nooit lukken en word ik soms best jaloers (stomste eigenschap ever, I know) op de mensen die dit wel voor elkaar hebben. Laten we even voorop stellen dat zij er ook keihard voor gewerkt hebben. En met die gedachtes denk ik dan weer met vlagen, dit gaat mij ook lukken!
Struggle..
Nu zit ik af en toe met de struggle. Hou ik het echt alleen bij eten? Dit is waar ik vooral de eerste 2,5 jaar heel erg aan vast hield. Ik poste niks tot nauwelijks iets dat over eten ging wat ik niet zelf gemaakt had. Dat was waar ik me aan vasthield. Alle foto’s en stukjes die ik schreef moesten over eten gaan wat ik zelf geproduceerd had. Nu heb ik dat iets meer losgelaten en brengt me dat af en toe in tweestrijd. Hou ik daar toch aan vast? Of denk ik fuck it, het is mijn blog en ik beslis zelf wat ik leuk vind en wat ik erop zet ook al zal het niet meer 100% over (mijn eigen) eten gaan. Ik neig nu heel erg naar dat laatste. Ik wil vaker dingen schrijven als dit, al komt het ook heel vaak gewoon echt mijn vingers niet uit. Daarom voel ik mezelf ook niet echt een blogger. Ik kan slecht op commando stukken schrijven. Ik merk nu wel dat mijn weekoverzichten er heel snel en makkelijk uitrollen, dus die hou ik er voorlopig lekker in!
Bedankt!
Ik bedank nu graag jou! Ten eerste omdat je het einde van deze lange blog hebben gehaald. Ten tweede jij bezoekt mijn blog, dus jij maakt deel uit van de groei die mijn blog nu heeft ingezet. Ten derde, ten vierde en ten vijfde.. Ik kan nog wel even doorgaan! 
Xx
Liefs,
Eef

 

4 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.