• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

Hoe begon Eefsfood en hoe staat het er nu mee?

Eefje
4 reacties
23 februari 2017
Header wat nu blog

Het leek me weleens leuk on jullie een kijkje te geven in hoe Eefsfood nou een beetje ontstaan is in de loop van de jaren. Het was verre van een voor opgezet plan! Voor mezelf ook wel weer eens leuk om er weer over na te denken en wat oude dingetjes en foto’s op te zoeken. Lezen jullie mee?
Hoe begon het nou?
Eefsfood begon ik zo’n 3 jaar geleden via Instagram, ik had toen al (geloof ik) een blog waarop ik af en toe een belevenis deelde. Gewoon dingen die ik meemaakte zo weet ik nog dat mijn eerste concert van Douwe Bob en een dagje schaatsen in het olympisch stadion aan bod is gekomen bijvoorbeeld. In die tijd ging ik ook meer koken en bakken, maakte ik er vaker foto’s van en begon ik dus een Instagram account speciaal voor mijn eten (ik had al jaren een privé account). Al snel werd er weleens naar een receptje gevraagd van de dingen die ik erop zette. Daar vond ik mijn blog een mooi platform voor. Vraag me niet waarom maar deze blog is nog steeds online. Ik kijk er nog weleens op terug en dat vind ik heel vermakelijk. En zo zag dat er toen uit:Eefsfood.nl werd geboren!
Al vrij snel daarna vond ik dat het allemaal wel wat profi’er en alleen gericht op eten mocht. Zelf was ik er nooit aan begonnen maar door ‘rots in de branding’ Leroy viel een nieuwe site toch tot de mogelijkheden. Tot op heden val ik hem nog steeds lastig met vragen over WordPress. Heel veel meer dan het uploaden van nieuwe recepten en video’s kan ik namelijk ook niet. Maar nog even terug naar toen! Hij maakte voor mij een logo en we maakte een domeinnaam aan. Eefsfood.nl was geboren!
Nog binnen een jaar was ik al niet meer helemaal tevreden met hoe het eruit zag en wilde meer. We gingen nog een stapje hoger. Er kwam een nieuw logo, deze is jullie wel bekend:


De site was mooi en vooral gericht op foto’s. Ik vond dat de foto’s het meeste werk moesten doen. Die laten je ten slotte als eerste denken ‘ahh ik wil dit, en wel nu!’. Na weer amper een jaar, je raad het al?! Vond ik de mogelijkheden met de site een beetje beperkt, ik wilde andere dingen die dus niet konden. Afgelopen september zat ik met diezelfde rots Leroy op een druilerige dag bij de Coffee Company en vlogen de ideeën over tafel. Hij had wel veel zin om een nieuwe site te bouwen en ik had genoeg wensen wat ik op deze site dan wel zou willen hebben. Ook wilde ik heel graag verhuizen van webhost want die ik toen had was echt helemaal k*t!! Het viel een soort van samen en we hakte de knoop door. Dit hield in dat we precies een maand hadden (lees: ik moest zeker 180 blogs/recepten handmatig overzetten en hij de rest, site bouwen etc etc). Daar zijn heel veel uren en ook best wat frustratie overheen gegaan. Maar we made it! Leroy <3
Nieuwe site verhuizen = spanning en sensatie!
Enorm blij en opgelucht was ik toen ergens eind oktober Eefsfood 3.0 de lucht inging. Dat verhuizen zelf was nog het meeste stress achteraf gezien. Ik dacht, dat is zo gebeurd. Nou, nee dus! Er moest een instelling veranderd, dan gaat er nog minimaal 24 uur overheen dat je offline bent. Toen deed de nieuwe site het bij een heleboel mensen maar bij nog meer mensen (incl mezelf) niet. Statistieken die een paar dagen niet zichtbaar waren. Paniek hier paniek daar, Leroy heeft zich rot gelachen om mij. Nou ik was blij dat 1 van ons dat nog kon.. Nu maar hopen dat ik met deze blog zoals hij nu is heel veel langer tevreden ben dan een jaar. De eerste 20 recepten handmatig overzetten is best geinig hoor maar daarna wordt het steeds erger en na 60 recepten denk je echt, KOMT HIER OOIT NOG EEN EINDE AAN?!

Ik vierde het met nep bubbels, confetti in mijn haar, een ballon en een punt taart die ergens verdwaald in mijn vriezer lag (die heb ik niet eens opgegeten maar deed het goed op de foto).
En nu?
Nu is mijn doel (naast dat ik het leuk vind om te doen en mijn recepten met jullie te delen) te groeien als blog, steeds meer vaste en nieuwe bezoekers te krijgen. Stijgende bezoekers aantallen voelt een beetje al blijk van waardering waar je zo hard je best voor doet. En sinds dit jaar begonnen is, zie ik eindelijk echte groei! En dat voelt fijn. Want ik was er al langer mee bezig maar er gebeurde niet veel, dat waren soms best moeilijke momenten. Ik wil ook graag dat mijn blog groeit om wat interessanter te zijn voor samenwerkingen met bedrijven. Dit is niet hoofdzaak maar het zou fijn zijn. Ik wil als Eefsfood echt geen wandelend (online) reclame bord gaan worden. Maar van een parttime (vaste baan) inkomen kun je ook niet alles betalen. Dus ik zou met mijn catering en samenwerkingen heel heel heel graag het andere parttime inkomen bij elkaar willen sprokkelen. Daar wordt hard aan gewerkt! Ik heb dagen dat ik denk dit gaat me echt nooit lukken en word ik soms best jaloers (stomste eigenschap ever, I know) op de mensen die dit wel voor elkaar hebben. Laten we even voorop stellen dat zij er ook keihard voor gewerkt hebben. En met die gedachtes denk ik dan weer met vlagen, dit gaat mij ook lukken!
Struggle..
Nu zit ik af en toe met de struggle. Hou ik het echt alleen bij eten? Dit is waar ik vooral de eerste 2,5 jaar heel erg aan vast hield. Ik poste niks tot nauwelijks iets dat over eten ging wat ik niet zelf gemaakt had. Dat was waar ik me aan vasthield. Alle foto’s en stukjes die ik schreef moesten over eten gaan wat ik zelf geproduceerd had. Nu heb ik dat iets meer losgelaten en brengt me dat af en toe in tweestrijd. Hou ik daar toch aan vast? Of denk ik fuck it, het is mijn blog en ik beslis zelf wat ik leuk vind en wat ik erop zet ook al zal het niet meer 100% over (mijn eigen) eten gaan. Ik neig nu heel erg naar dat laatste. Ik wil vaker dingen schrijven als dit, al komt het ook heel vaak gewoon echt mijn vingers niet uit. Daarom voel ik mezelf ook niet echt een blogger. Ik kan slecht op commando stukken schrijven. Ik merk nu wel dat mijn weekoverzichten er heel snel en makkelijk uitrollen, dus die hou ik er voorlopig lekker in!
Bedankt!
Ik bedank nu graag jou! Ten eerste omdat je het einde van deze lange blog hebben gehaald. Ten tweede jij bezoekt mijn blog, dus jij maakt deel uit van de groei die mijn blog nu heeft ingezet. Ten derde, ten vierde en ten vijfde.. Ik kan nog wel even doorgaan! 
Xx
Liefs,
Eef

 

Eefsfood toen en nu
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Denise

    23 februari 2017 21:39

    Ik vind je blog en recepten super leuk!! Ik volg je nog maar kort, maar al 2 dingen van je site gebakken 🙂 en veel opgeslagen items. En wat ik gebakken heb was heerlijk!
    Ga zo door:)

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 februari 2017 10:01

      Hi Denise,
      Bedankt voor je lieve bericht! Dat doet me goed om te horen 🙂
      Wat heb je al gebakken? Ik ben benieuwd.
      Liefs, Eef

      Beantwoord
  2. Silvia

    24 februari 2017 19:58

    Leuk om te lezen hoe je bent begonnen! Ook ik ken je blog nog niet zo lang. Vorige week heb ik je appeltaart met stroopwafels en pecannoten op de bodem gemaakt. Hij viel erg in de smaak. Ik vertelde erover op mijn werk en zo is een collega van mij hem deze week ook gaan maken.

    Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Vegan no bake carrot cake

volgend bericht

Kaneel wafels met kersenjam, blauwe bessen en kokos

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥 ⠀⠀⠀ Door jullie MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥
⠀⠀⠀
Door jullie leuke reacties op de vorige dagvlog én omdat ik het zelf leuk vind om te maken; hierbij mijn tweede mini dagvlog🎉 Hieronder vind je een beetje toelichting👇🏻
⠀⠀⠀
Ik werd wakker op de boot en liet me even overvaren naar m’n auto. Ochtendje vrijwilligerswerk bij @vogelasielleiden 👉🏻 het baby vogel seizoen is ÁÁN. Hartstikke druk dus en de uren vlogen voorbij! Voeren, voeren, voeren, schoonmaken, voeren, voeren, voeren en nog eens voeren🦆
⠀⠀⠀
Daarna ging ik even langs bij mijn vader, hij had een gave Ouwe Dibbes plank voor mij gemaakt❤️ Eenmaal thuis haalde ik een pakketje op en snackte ik onderweg een appel & kaascroissant🥐 Daarna dook ik achter mijn laptop om een deadline compleet te maken en op te sturen💻 Toen filmde ik nog een Reel voor een heerlijke toetje, die ik snel zal delen🍪
⠀⠀⠀
Ik hees mezelf in een gezellig jurkie en sprong op de fiets richting @detuinvandesmid 🌿 Zij hebben komende zomer nu ook een avondmenu en ik was uitgenodigd om te komen proeven. Mijn lieve 1+ kon last minute helaas niet mee. Ik wilde eerst cancelen, maar toen besloot ik gewoon lekker alleen te gaan🔥 Het was echt heel erg lekker en ook volledig plantaardig (dat zou je niet zeggen). Je kunt kiezen uit 3, 4- of 5 gangen✅ Top locatie📍 Vette aanrader! Dat gerecht met knolselderij was echt ge-wel-dig!!
⠀⠀⠀
Eenmaal thuis, chill kleding aan, spullen gepakt en stapte ik weer in de auto, terug naar de boot❤️ Lekker met een nieuw boekje van mijn favoriet puzzel😴
⠀⠀⠀
Dat was mijn dag! Hoe was die van jou? Liefs!
⠀⠀⠀
#eefsdagvlog #kijkjeinmijnleven #eefsbootleef #alleenuiteten #goodfood #japansepuzzel
GROENE SALADE MET VIJGEN EN GEITENKAAS🤍
⠀⠀⠀
adv - Yes, het is volop salade tijd! Zoals je weet ben ik er dol op. Vandaag heb ik een nieuw recept voor je🥗 een frisse groene salade met gegrilde vijgen, tomaat, avocado, ingelegde rode ui, geroosterde pecannoten en geitenkaas pearls van @bettinegeitenkaas 🐐
⠀⠀⠀
Deze salade is voor 4-5 personen is als bijgerecht en dit heb je nodig;
➡️75 gram gemengde groene sla
➡️100 gram cherrytomaten, in partjes
➡️75 gram Bettine geitenkaas pearls
➡️1/2 avocado, in plakjes
➡️4 vijgen, gehalveerd
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️1 flinke hand geroosterde pecannoten
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el balsamicoazijn
➡️1 el honing
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️Mespuntje knoflookpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Ingelegde rode ui kun je kant en klaar kopen maar je kunt het ook zelf maken. Snijd de uien dan in halve ringen, doe in een potje en voeg daar 50/50 water/azijn en een schep suiker aan toe. Laat minimaal een paar uur staan voor gebruik. Tip; zorg dat je dat standaard in je koelkast hebt staan. Want het is bij zoveel lekker🙌🏻
⠀⠀⠀
Halveer de vijgen en smeer deze met een klein beetje olijfolie in. Verhit een grillpan en leg ze daar op tot je van die mooie grill streepjes hebt, de pecannoten rooster je. 4-5 minuten op 180 graden in de airfryer gaat het snelst👌🏻
⠀⠀⠀
De dressing maak je door simpelweg alles door elkaar te schudden in een afsluitbaar flesje. Dit kun je eroverheen gieten of apart zetten zodat iedereen zelf kan doseren. De rest spreekt voor zich💚 Eet smakelijk🙌🏻
⠀⠀⠀
Ps; iedereen die een reactie achterlaat maakt kans op een compact Bastard barbecue🔥 Er worden er 2 weggegeven onder alle reacties van mijn mede #cheesysummerday collega’s😍
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅ Daar ga je de hele zomer plezier van hebben☀️
⠀⠀⠀
In samenwerking met Bettine
⠀⠀⠀
#eefsfood #bettinegeitenkaas #salade #groenesla #tomaat #avocado #kaas #makingofreel #foodienl #rodeui #makingofreel #kaas #bettine #buitenkoken #gegrildevijgen
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord