Voor een catering moest ik een aantal zoete hapjes maken waar ik met niet teveel moeite veel stuks van kon maken. Sinds ik kant en klaar (vers) croissantjes deeg ontdekt heb kan ik echt niet meer zonder. Ik vind dat je met deeg zelf maken lang niet niet altijd een lekkerder eindresultaat krijgt. Dus waarom zou je het niet gebruiken? En dan kun je met vrij weinig ingrediënten dus iets heel lekkers maken! RECEPT
Voorbereidingstijd: 1,5 uur
Baktijd: 16 minuten
Totale tijd: 2 uur
Wat heb je nodig? (22 stuks)
• 1 rol croissantjes deeg voor 6 grote croissants
• een half recept gele room
• 100 gram geweekte (10 min) en gewassen rozijnen
• 2 handjes amandelen, fijngehakt
• 3 el rietsuiker + extra
Materiaal:
• bakplaat
• bakpapiertje
• paletmes
• groot scherp mes
Zo maak je het!
1. Maak eerst de gele room en zorg dat het grotendeels afgekoeld is.
2. Zet de oven alvast aan op 190 graden en rol het deeg uit op het aanrecht.
3. Verdeel met een paletmes alle gele room gelijkmatig over het deeg.
4. Knijp de rozijnen uit en verdeel deze samen met de gehakte amandelen over de gele room. Strooi ook nog 3 el rietsuiker over de hele plak.
5. Rol het deeg in de breedte op, dus het tegenovergestelde dan je het uit de verpakking hebt uitgerold.
6. Snij er ongeveer 22 rolletjes uit, gebruik hiervoor een scherp mes. In een keer door het deeg en de rozijnen heen duwen werkt het beste anders wordt het echt een zooitje.
7. Leg de rolletjes in verband op de bakplaat met een bakpapiertje ertussen. Niet te strak tegen elkaar, gewoon alle ruimte die je op de plaat hebt benutten.
8. Verdeel over elk rolletje nog een halve tl rietsuiker en bak de broodjes dan af in ongeveer 16 minuten. Let vooral op de kleur en dat ze toch wel gaar zijn natuurlijk! Laat ze niet te bruin worden want dan worden ze ook droger en minder smeuïg.
9. Het lekkerst na een paar minuten afkoelen. Je kunt ze ook eerder van tevoren maken. Piep ze dan even op 5 minuten in een oven van 200 graden.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Raspberry white chocolate croissant rolls
– Spinazie-geitenkaas rolls
– Feta-olijf borrelbrood