Ondanks ik niet reuze fan ben van chocoladecake/taart vond ik deze cupcakes echt de bom! Zo smeuïg en luchtig en de topping maakte ze echt perfect. Absoluut iets voor een zoetekauw. En ze kunnen een dag of twee buiten de koeling bewaard worden (beter zelfs dan in de koelkast).
Zorg voordat je begint dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.Zet eerst de oven aan op 180 graden (boven en onder warmte) en zet de bakvorm klaar met de cupcake papiertjes erin.
Snij de boter in blokjes en doe deze in de kom van de standmixer. Roer dit los, glad en een beetje luchtig. Voeg dan de suiker, vanille en het zout toe en meng dit 2 minuten op een lage stand.
Voeg een ei toe en meng tot deze is opgenomen. Doe dit ook met de andere twee eieren.
Zeef het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en de baking soda en roer dit door elkaar. Voeg het toe aan het boter/ei mengsel. Terwijl dit mengt giet je langzaam de melk erbij. Roer dan handmatig nog goed door met een spatel.
Gebruik de ijsschep om het beslag gelijkmatig over de vormpjes te verdelen. Bak de cakejes gaar in 18-20 minuten.
Maak dan de botercrème volgens dit recept
Wanneer de cakejes zijn afgekoeld maak je ze af met een rozet witte chocolade botercrème, karamel popcorn en pure chocolade krullen. Als je de popcorn krokant wilt houden doe deze er dan pas op vlak voordat de cupcakes worden gegeten.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zorg voordat je begint dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.Zet eerst de oven aan op 180 graden (boven en onder warmte) en zet de bakvorm klaar met de cupcake papiertjes erin.
Snij de boter in blokjes en doe deze in de kom van de standmixer. Roer dit los, glad en een beetje luchtig. Voeg dan de suiker, vanille en het zout toe en meng dit 2 minuten op een lage stand.
Voeg een ei toe en meng tot deze is opgenomen. Doe dit ook met de andere twee eieren.
Zeef het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en de baking soda en roer dit door elkaar. Voeg het toe aan het boter/ei mengsel. Terwijl dit mengt giet je langzaam de melk erbij. Roer dan handmatig nog goed door met een spatel.
Gebruik de ijsschep om het beslag gelijkmatig over de vormpjes te verdelen. Bak de cakejes gaar in 18-20 minuten.
Maak dan de botercrème volgens dit recept
Wanneer de cakejes zijn afgekoeld maak je ze af met een rozet witte chocolade botercrème, karamel popcorn en pure chocolade krullen. Als je de popcorn krokant wilt houden doe deze er dan pas op vlak voordat de cupcakes worden gegeten.
Liefs,
Eefje