• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

Eefje
28 reacties
17 februari 2017
Botercrème EEFSFOOD

Het wordt me vaak gevraagd. Eef hoe maak jij dan je botercrème? Nou dat ga ik je nu vertellen. Ik maak niet altijd dezelfde natuurlijk maar dit vind ik wel een succesrecept en je kunt het bij veel baksels gebruiken. Zelfs meerdere mensen die normaal niet van botercrème houden vonden deze lekker. Het geheim? Geduld en liefde!

Botercreme nieuwe header EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur

Wat heb je nodig?
• 500 gram ongezouten roomboter in blokjes en op kamertemperatuur 
• 200 gram witte chocolade
• 120 gram poedersuiker
• vanillemerg van 1 boon

Benodigdheden:
• standmixer 
• pan of magnetron 
• hittebestendige glazen schaal
• spatel

Botercrème close up EEFSFOOD

Zo maak je het!
1. Hak de chocolade in stukken en smelt dit au bain marie. Zorg dat je het niet te lang verwarmd want het moet ook weer afgekoeld zijn voordat je het kunt gebruiken. Meestal als er nog een paar stukjes chocolade zichtbaar zijn haal ik het al uit het warme water of magnetron. Als je daarna blijft roeren smelten deze stukjes alsnog door de warmte van de chocolade die wel al gesmolten is.

2. Doe de boter in de kom van de standmixer en zet deze voor zeker 15 minuten op de hoogste stand. Spatel tussendoor nog een keer alle boter van de rand. De boter die daar nog aan vast zat geplakt omdat de mixer deze niet meeneemt is als het goed is nog gelig ten opzichte van de wit luchtige boter in de kom. 

3. Voeg dan de poedersuiker en vanille toe en laat het dan nog voor 5 minuten draaien op een lage stand. Zo blijft het luchtig maar gaan eventueel grote luchtbellen er weer uit. 

4. Check of de chocolade goed is door je vinger erin te steken. Voelt dit nog warm aan? Dan moet je nog even wachten. Voelt het kouder dan je vinger? Dan kun je het langzaam bij de botercrème gieten. Doe dit met een draaiende machine op de laagste stand.

5. Spatel het dan nog even met de hand door om alle randjes mee te pakken.

6. Deze botercrème hoeft niet per se in de koeling bewaard te worden. Boter kan wel een paar dagen buiten de koelkast (ik neem aan dat die taart of cupcakes ook wel op zijn in een paar dagen). Als je de taart of cupcakes nog moet vervoeren zou ik het wel in de koelkast zetten want dan wordt het lekker stevig en kan er onderweg niks ver/in zakken. 

7. Perfect dus om deze crème te maken als je iets lekkers wilt meenemen, lang onderweg bent of als de koelkast zo vol staat dat er geen taart meer bijpast.

Tips

Als je grasboter gebruikt is het genoeg om deze een uur van tevoren uit de koelkast te halen. Gewone boter graag een paar uur eerder.

De hoeveelheid van dit recept is voldoende om een 4 laagse taart met een diameter van 18 cm te vullen en af te smeren. Als je zeker wilt weten dat je het goed verdeelt kun je het het beste vooraf met behulp van de weegschaal in vieren delen.

De helft van dit recept is genoeg crème om ongeveer 12 cupcakes te voorzien van een rozet.

Als je de crème iets ze zacht vindt om op te spuiten kun je deze eerst in de koelkast leggen. Oorzaken hiervan kunnen zijn: de temperatuur (warme zomerdag) maar heel soms kan het ook liggen aan de boter of witte chocolade die je gebruikt. Laat het niet te lang in de koelkast liggen want dan wordt het te hard om op te spuiten. De crème regelmatig doorroeren wanneer deze in de koelkast staat is daarom ook aan te raden. 

Liefs,
Eef

Botercreme meest gelezen Vanille Witte chocolade
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
28 reacties
  1. Danielle

    29 september 2017 09:33

    Hoi Eefje, deze botercrème lijkt me erg lekker! Ik heb alleen een paar vraagjes:

    -Kan ik deze botercrème gebruiken met een laag marsepein er overheen? (Gaat het marsepein niet zweten?)
    – Kan deze crème ingevroren worden? Ik maak namelijk altijd mijn taart van tevoren, vul hem en vries hem dan in (zonder marsepein, maar wel afgesmeerd met botercrème) De avond vóór consumptie haal ik hem er uit en dan maak ik hem verder af met versiersels. Maar gaat deze botercreme dat overleven?

    Ik hoor het graag! Alvast dank!

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 september 2017 09:37

      Hi Danielle, ik vind dat invriezen geen enkel probleem oplevert. Naar mijn mening kan dit prima! In combinatie met marsepein heb ik dit nooit uitgeprobeerd dus daar durf ik niet zoveel over te zeggen. Ik denk ook dat het kan maar dat weet ik niet zeker. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

      Beantwoord
  2. Monique

    22 oktober 2017 19:37

    Vandaag gemaakt en deze botercreme is zoooo lekker!! Blij met dit recept!

    Beantwoord
    1. Eefje

      23 oktober 2017 11:46

      Hi Monique, super om te horen 🙂

      Beantwoord
  3. Moniek Wessel

    6 november 2017 19:31

    Lekker recept zeg!
    Ik vroeg me alleen af welk merk boter je gebruikt. Ik heb zelf gemerkt dat er nogal verschil in smaak zit tussen de verschillende merken.
    Alvast bedankt!

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 november 2017 21:37

      Hi Moniek, volgens mij gebruik ik meestal boter van Campina en anders die van Lidl. Ik merk zelf nooit zoveel verschil in smaak eigenlijk! 🙂

      Beantwoord
  4. Jessica W

    6 maart 2018 21:41

    Heb je deze wel eens gemaakt met een plantaardige boter zoals crisco of zo? Zit hier met een lactosevrij huishouden. De chocolade is geen probleem. Er zijn genoeg chocoladerepen op basis van rijstemelk of soya.

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 maart 2018 20:37

      Hi Jessica, zelf helemaal geen ervaring mee. Ik gebruik echt altijd roomboter! Ik durf je geen advies te geven..

      Beantwoord
    2. Andra

      13 april 2018 10:34

      Hoi! Ik heb hem net gemaakt met crisco en dat ging goed! Goede structuur en nog steeds heel lekker!!

      Beantwoord
      1. Eefje

        13 april 2018 11:17

        Crisco ken ik niet! Maar blij dat het goed is bevallen 🙂

        Beantwoord
  5. Shirly

    3 februari 2019 21:53

    Hi, ik heb deze variant gemaakt met de limoen erin. Super lekker en ook de proevers gaven hun complimenten. Nu heb ik alleen een aardig portie over. Kan ik dat invriezen en na ontdooien weer gebruiken? Ben benieuwd want zou het zonde vinden het weg te moeten gooien…

    Beantwoord
    1. Eefje

      3 februari 2019 22:20

      Hi Shirly, leuk om te horen! Ik heb zelf nog nooit botercrème ingevroren maar dit schijnt wel te kunnen. Ik zou daar even naar Google’en en het dan gewoon doen 🙂

      Beantwoord
      1. Shirly

        3 februari 2019 23:14

        Dank voor je snelle antwoord! Ik ga het proberen.

        Beantwoord
  6. Jena

    26 juni 2019 18:32

    Hi! Ik heb een vraagje – hoe lang is deze botercrème ongeveer houdbaar op een cupcake? Ik kijk er alvast naar uit om dit receptje uit te proberen!

    Vele groetjes!

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 juni 2019 14:46

      Hi Jena,

      Een bepaald aantal dagen durf ik niet te noemen. Maar vrij lang hoor!
      Ga even na hoe lang boter gekoeld houdbaar is, die witte chocolade en poedersuiker maken het er niet minder van.
      Vijf dagen makkelijk!

      Beantwoord
  7. Michelle

    30 april 2021 12:20

    Ik gebruik dit recept al jaren voor mijn dripcakes 😍 zoveel complimenten! Zo mooi glad om je taart mooi mee af te smeren.
    Ik blijf na jaren steeds terug gaan naar dit recept!

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 april 2021 20:03

      Wat ongelofelijk leuk om dit te lezen Michelle❤️

      Beantwoord
  8. Maaike

    6 mei 2021 12:45

    Hoi! Zou ik de merg van de vanille ook kunnen vervangen door vanille extract? Zo ja hoeveel?
    Groeten Maaike

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 mei 2021 18:01

      Hoi Maaike, ik zou even mijn artikel over vanille lezen. Als je vanille invult in de zoek balk is het volgens mij de tweede hit!

      Beantwoord
  9. Stephanie

    28 augustus 2021 16:18

    Hi! Wil graag dit recept gebruiken en je zegt dat je de taart er helemaal mee kan afsmeren. Bedoel je dan alleen de crumb coat of echt helemaal de ‘2de’ laag? (Als je weet wat ik bedoel haha)

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 augustus 2021 09:57

      Ik snap zeker wat je bedoeld. Ik smeerde deze altijd 1 laag in één keer. Heb het niet in tweeën gedaan. Denk dat het kan maar niet specifiek ervaring mee dus.

      Beantwoord
  10. Fleur

    28 augustus 2021 16:29

    wat voor soort taart basis zou je aanraden met deze crème ? Een biscuit of iets anders (heb zelf nu oog op een recept met boter dr in)

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 augustus 2021 09:59

      Het is een lekkere crème. Ik vind dat allebei kan! Van de taart met biscuit zou ik dan iets grotere punten snijden 🙂

      Beantwoord
  11. Naima

    29 november 2021 22:41

    Hoi Eef,
    Kan ik een naked cake met deze botercreme afsmeren? Is dat stevig genoeg?
    Dankje

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 november 2021 11:32

      Deze créme is altijd wat zachter/slapper. Maar wanneer je ‘m een beetje koelt zal hij steviger worden om mee af te smeren. Ik vind ‘m voor alles te gebruiken.

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Aardappel ovenschotel met groene asperges en chorizo

volgend bericht

Lunch Le Pain Quotidien (Spuistraat-Nieuwezijds) + winactie!

meest gelezen
58.590x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
41.606x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.061x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.650x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
FOOL PROOF GELE ROOM💛 ⠀⠀⠀ Dat is een eitj FOOL PROOF GELE ROOM💛
⠀⠀⠀
Dat is een eitje om te maken en ik laat graag zien hoe👩🏻‍🍳 Naar mijn mening kan deze niet mislukken🙌🏻 Lekker voor homemade tompoucen, om croissants mee te vullen of door je botercrème te doen. Tijdens het maken ontstond er ook nog een goddelijk ‘gebakje’🥰
⠀⠀⠀
Voor zo’n 650 gram gele room heb je nodig:
➡️400 ml volle melk
➡️100 ml slagroom + 50 ml slagroom*
➡️130 gram kristalsuiker
➡️30 gram maizena
➡️1 middelgroot ei
➡️2 eidooiers
➡️1 groot vanillestokje
⠀⠀⠀
Zo maak je het:
⚪️Doe de melk, 100 ml slagroom, 100 gram suiker en vanille in een steelpan. Zet op het vuur, roer af en toe door en breng tegen de kook aan.
⠀⠀⠀
⚪️Meng in een andere kom het ei, de overige suiker, maizena en dooiers tot een glad papje.
⠀⠀⠀
⚪️Giet al roerend de helft van de hete melk bij het eimengsel. Giet dit dan weer terug in de pan en blijf roeren met een garde op middelhoog🔥
⠀⠀⠀
⚪️Van het ene op het andere moment begin het in te dikken. Als het aan de kook is zet je het vuur laag en roer je het nog zo’n 20 seconden door.
⠀⠀⠀
⚪️Giet in een diep bord en dek direct af met een stuk folie. Laat een uurtje op het aanrecht staan en schuif dan de koelkast in voor minimaal 3 uur. 
⠀⠀⠀
👉🏻Deze gele room is best dik, dat vind ik fijn want zo kun je er veel mee. *De extra slagroom die staat beschreven kun je erbij roeren om te verdunnen als dat nodig is.
⠀⠀⠀
Lijkt jou dit wel wat? Sla het recept op, zo heb je ‘m altijd bij de hand✅
⠀⠀⠀
❤️Bonustip: bak bladerdeeg af in een contactgrill (ja dit kan echt!!). Doe twee handjes diepvries frambozen in een steelpan samen met een theelepel suiker en mespuntje maizena. Kook dit kort. Rooster wat amandelschaafsel en maak af met poedersuiker. GENIETEN!!
⠀⠀⠀
#eefsfood #melk #geleroom #foolproof #vanillestokje #versevanille #maizena #eigeel #ei #foodblog #instarecept #homemade #foolproof #bladerdeeg #amandelschaafsel #frambozen #poedersuiker #makingofreel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord