Recept
2017-01-29 10:19:50
Porties: 2
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
40 minuten
Ingrediënten
- 750/800 ml heet water
- 300 gram spinazie
- 160 gram risotto
- 125 gram zachte geitenkaas
- half bakje champignons, in plakjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 4 zongedroogde tomaten, in kleine stukjes
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 3/4 bouillonblokje
- peper
Materiaal
- koekenpan/wok
- spatel
Bereidingswijze
- Zet een koekenpan op halfhoog vuur met een scheut olijfolie erin.
- Bak hierin de ui, rijst en knoflook voor een paar minuten.
- Los het bouillonblokje op in het water en doe hiervan een flinke scheut bij de rijst.
- Snij de champignon in plakjes en voeg deze ook toe.
- Voeg steeds een scheutje bouillon toe als het vorige is opgenomen door de rijst.
- Dit duurt in zijn geheel ongeveer een half uur. Ongeveer 5 minuten voor het einde voeg je handje voor handje de spinazie toe en roer dit mee tot het slinkt en alle spinazie erin zit.
- Voeg dan 100 gram zacht geitenkaas en peper naar smaak toe. Roer tot de geitenkaas helemaal gesmolten is.
- Schep de risotto op borden en maak af met pijnboompitten en zongedroogde tomaat.
Eefsfood https://eefsfood.nl/

