Voor alleen chocolade taart hoef je mij niet wakker te maken. Maar als je er bijvoorbeeld hazelnoten in doet mag dat best.De cake is met cacaopoeder gemaakt, de crème met witte chocolade en de drip met melkchocolade. Moet ik nog verder vertellen of is het kwijlen al begonnen? Check dan snel het recept, doe boodschappen en duik de keuken in!

Recept
2017-02-06 12:10:33
Porties: 12
Printen
Voorbereiding
1 uur
Kook/baktijd
32 minuten
Totaal
4 uur
Cake
- 450 gram kristalsuiker
- 280 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram roomboter + een extra klontje
- 200 ml volle melk
- 6 eieren
- 100 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt
- 60 gram cacaopoeder
- 1 el vanille extract
- 1,5 tl baking soda
- 2 mespuntjes zout
Crème
- 500 gram roomboter
- 250 gram witte chocolade
- 125 gram poedersuiker
- merg van 1 vanillestokje
- roze kleurstof (optioneel)
Drip
- 100 gram melkchocolade
- 75 ml slagroom
Topping
- 8 Ferrero Rocher's
- 40 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt
Materiaal
- standmixer
- 2 springvormen van 18 cm doorsnee
- velletje bakpapier
- steelpan
- iets om chocolade au bain marie te smelten
- paletmes
- draaischotel (optioneel)
- knijpflesje
- bolzeef
- spatel
- kartelmes
Bereidingswijze
- Zorg allereerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Breng de slagroom tegen de kook aan in een koekenpan. Hak de melkchocolade in stukken en voeg deze toe aan de slagroom. Zet het vuur uit en roer het tot een glad mengsel. Giet dit in het knijpflesje en zet het apart om af te laten koelen.
- Smelt ook alvast de witte chocolade au bain marie en zet dit dan ook aan de kant om af te laten koelen (het moet wel vloeibaar blijven).
- Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en smeer de randen in met een dun laagje boter. Zet de oven ook alvast aan op 180 graden.
- Doe de boter in de kom van je standmixer en roer deze los op een lage stand. Het hoeft niet heel luchtig te worden maar wel lekker zalvig. Is de boter te stevig? Warm dit dan een beetje bij.
- Voeg dan de suiker, vanille extract en het zout toe en zet nog even een paar minuten op een lage stand. Zeef in de tussentijd het bakmeel samen met de cacao en baking soda.
- Voeg dan 2 eieren, een scheut melk en een paar eetlepels van het bakmeel mengsel toe. Laat dit op lage stand door elkaar mengen. Herhaal dit tot alle ingrediënten erin zitten.
- Voeg dan de geroosterde hazelnoten toe en spatel deze er handmatig doorheen.
- Verdeel het beslag over de 2 springvormen en bak deze in 30 tot 32 minuten gaar.
- Haal de springvorm randen eraf en laat de cakes afkoelen. Wanneer de cake nog lauw is snij ik deze horizontaal doormidden zodat het middelste van de cake ook goed, en sneller afkoelt. Vaak zet ik de cakes dan in de vriezer om het wat te versnellen.
- In de tussentijd zet je de 500 gram grasboter aan op de hoogste stand voor minimaal 15 minuten. Voeg dan 100 gram poedersuiker toe en laat dit voor nog 5 minuten op een lage stand draaien. Voeg dan de vanille toe en al draaiend de gesmolten (en inmiddels afgekoelde) witte chocolade. Nog even met de hand na spatelen kan nooit kwaad.
- Mocht je ook met een kleurtje willen werken? Neem dan ongeveer 4 el crème apart en geef deze de kleur die je wilt.
- Voor het verder afmaken van de taart kun je het filmpje kijken die hier onderaan staat.
- Veel bak plezier!
Notities
- - Je kunt ook 'gewone' boter ipv grasboter gebruiken. Het lijkt alleen altijd dat grasboter sneller luchtig is en ik vind het gewoon fijner werken voor een botercrème.
- - Wil je de hazelnoten zelf roosteren? Doe deze dan voor 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden, gewoon op een bakplaat met een bakpapiertje ertussen.
- - 12 Stukken uit deze taart zijn flinke punten! Je kunt hem ook zeker in 14 punten snijden.
Eefsfood https://eefsfood.nl/



Making of filmpje: