Blog

Brunch voor 16 personen – catering

Vanochtend was het zover (5-2), ik mocht weer een catering verzorgen. Ik schreef er laatst al over in mijn weekoverzicht en vandaag was dan de dag. Ik had er zin in! Alle voorbereidingen liepen op rolletjes.

Na de bespreking had ik al snel voor me wat ik allemaal wilde maken. Ik laat het je hieronder allemaal zien. Zelf was ik zo enthousiast over de saucijzenbroodjes die ik laatst maakte. Er zit onder andere gebakken Serranoham, pijnboompitten, rode pesto en olijven in. Ik maakte er kleintjes van. Ben je benieuwd naar het recept? Klik dan HIER.

Ik maakte ook kleine koffiebroodjes. Ik gebruikte croissantjes deeg met zelfgemaakte gele room, rozijnen, grof gehakte amandelen en een beetje rietsuiker.

Ook stond er een salade op het menu. Een groene salade die ik had aangemaakt met een dressing van notenazijn, mosterd en olijfolie. Daarop gegrilde peer, gorgonzola, geroosterde pecannoten, tomaatjes en dunne stukjes geschaafde portobello.

Chocoladefudge met stukjes havermout koekjes, rolo’s en pecannoot.

Er kwamen ook sandwiches op tafel. Deze heb ik belegd met pesto, parmezaan, rucola, kipfilet & pijnboompitten. Blijft een top combi!

Ik maakte bruchetta’s van stukjes ciabatta brood. Deze besmeerde ik met roomkaas die ik had aangemaakt met bieslook en bosui, daarop wat zalm en sliertjes komkommer. 
Tot slot zorgde ik voor 2 Maison Kelder schuimtaarten. Daar kun je gewoon niet tegenop bakken eigenlijk. Ooit is er eentje perfect gelukt maar daar zijn minstens 8 mislukte pogingen aan vooraf gegaan. 

Wat mijn dag helemaal maakte is een telefoontje van de klant die even wilde vertellen hoe erg ze hadden genoten, en dat het allemaal zo in de smaak was gevallen. Ik voel me echt intens blij op die momenten. Ik weet inmiddels wel dat ik best lekkere dingen kan maken en toch is dit altijd spannend. Wat vinden andere ervan? Dit zal altijd zo blijven denk ik..

Liefs,
Eef

1 reactie

Comments are closed.

Je winkelmandje is nog leeg.