Vergeet gewone brownies! Deze blondies met pistachenoten zijn echt hemels, en niet moeilijk om te maken. Zet de oven maar alvast aan!
Recept
2017-01-28 14:08:44
Porties: 9
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
2 uur
Ingrediënten
- 170 gram zelfrijzend bakmeel
- 170 gram kristalsuiker
- 150 gram witte chocolade
- 3 kleine of 2 grote eieren
- 90 gram roomboter
- 80 gram pistachenoten
- 2 tl vanille extract
- snuf zout
Materiaal
- mengkom
- handmixer
- vierkant bakblik van 20 bij 20 cm
- velletje bakpapier
- steelpan
- spatel
Bereidingswijze
- Verwarmd eerst de oven voor op 180 graden.
- Hak de chocolade klein en doe dit samen met de boter in een steelpan en laat dit rustig smelten op laag vuur. Roer regelmatig en laat het niet te heet worden.
- Doe de eieren, vanille extract, suiker en het zout in een kom en mix dit in ongeveer 3 minuten luchtig op de hoogste stand van de mixer.
- Zet de mixer weer aan in het eimengsel en giet het warme (dus niet heet) boter chocolade mengsel erbij. Mix dit egaal. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe en mix weer tot een glad beslag.
- Spatel er dan 60 gram pistachenoten doorheen. De overige 20 gram hak je grof en deze hou je even apart.
- Bekleed de vorm met bakpapier en giet het beslag erin. Verdeel de apart gehouden pistachenoten eroverheen.
- Bak de blondie voor ongeveer 30 minuten. Laat dan afkoelen en snij deze in 9 stukken. Smullen!
Notities
- Ik had de verhouding van het bakblik en het beslag een beetje fout berekend. Maar nu aangepast naar goed recept dat goed gaat in een bakblik van 20 bij 20. De 9 stukken die je ervan kunt snijden zijn dus groter dan dat je op de foto ziet.
Eefsfood https://eefsfood.nl/
