Gegrilde peer op een stapeltje luchtige kaneel pannenkoeken. En dan nog met een beetje slagroom en pecannoten. Lekker begin van je dag, of niet dan?
Recept
2017-01-29 10:10:07
Serves 1
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
20 minuten
Beslag
- 150 ml ongezoete amandelmelk
- 80 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 1 el kaneel
- 1 el vanillesuiker
- 1 tl baking soda
- mespuntje zout
Verder nodig
- 1 peer, niet al te rijp maar ook niet keihard
- 1 el honing
- 50 ml slagroom
- 1 tl kristalsuiker
- een paar pecannoten, geroosterd
- extra kaneel
- kokosolie om in te bakken
Materiaal
- mengkom
- garde
- koekenpan
- spatel
- grill pan of contactgrill
Bereidingswijze
- Maak eerst een beslag van alle ingrediënten. Ik doe altijd eerst de natte ingrediënten in een kom en voeg dan al roerend de droge ingrediënten toe.
- Schil de peer en snij deze in partjes. Zorg dat de stukjes ongeveer evendik zijn anders raken ze niet allemaal de bovenkant van de grill aan.
- Zet een koekenpan op het vuur met een klein beetje kokosolie erin. Bak hier steeds 1 pannenkoek in. Ik maakte 3 redelijk grote, je kunt natuurlijk ook 6 kleintjes maken. Dan passen er ook wel 2 tegelijk in de pan. Doe bij elke keer een klein beetje kokosolie in de pan.
- Zet in tussentijd de contactgrill aan en doe hier de peer tussen tot ze grill streepjes hebben. Klop ook de slagroom alvast lobbig samen met een theelepel suiker.
- Als alle pannenkoeken gebakken zijn stapel je ze op en garneer je ze met de gegrilde peer, lobbige room, honing, pecannoten en een beetje extra kaneel.
- Extra lekker op zondagochtend, smullen maar!
Eefsfood https://eefsfood.nl/
