Het is tijd om zelf Oreo taart te maken! Dit heerlijke baksel begon ooit als een hype, maar is inmiddels net zo ingeburgerd als de bekende monchoutaart of appelgebak. Het leuke aan Oreo taart is dat je er alle kanten mee op kunt. Ik heb bij dit recept gekozen voor een vulling van witte chocolademousse. Deze smaak past perfect bij de lekkere Oreo koekjesbodem. En weet je wat helemaal fijn is? Het recept voor deze Oreo taart is zo makkelijk dat vrijwel iedereen hem kan maken!
Zelf Oreo taart maken
Laat je niet afschrikken door de bereidingstijd, want dat heeft vooral te maken met het stevig laten worden van de Oreo taart in de koelkast. Als je stap voor stap het recept volgt, dan komt het helemaal goed.

- 145 gram Oreo koekjes (1 pakje)
- 45 gram roomboter
- 400 ml slagroom
- 200 gram witte chocolade
- merg van 1 vanille stokje
- 1 el kristalsuiker
- 100 gram melk- of pure chocolade
- 75 ml slagroom
- witte chocolade Oreo's
- classic Oreo's
- springvorm van 18 cm
- velletje bakpapier
- handmixer
- 2 pannetjes om au bain marie chocolade te smelten
- mengkom
- keukenmachine/staafmixer met maalbakje
- bolzeef
- plastik knijpflesje
- Smelt allereerst de witte chocolade au bain marie en laat dit dan afkoelen. Haal ook alvast de slagroom uit de koelkast.
- Zorg voor een bakpapiertje op de bodem en tegen de randen van de springvorm.
- Smelt de boter in een steelpan en maal de Oreo koekjes fijn. Doe dan de gesmolten boter bij de koekjes en maal dit nog een keer goed door.
- Stort de koekkruimels in de bakvorm en verdeel dit over de bodem. Duw dit goed aan, zeker bij de randjes.
- Klop de 400 ml slagroom lobbig samen met de vanille en suiker.
- De chocolade moet nog vloeibaar zijn maar mag niet te warm zijn. Voel even met je vinger, het mag niet warmer dan je vinger voelen. Alles daaronder is goed.
- Giet de chocolade bij de lobbige room spatel dit snel door elkaar. Het snelle is om klontjes te voorkomen. Je merkt gelijk dat het mengsel steviger wordt omdat de chocolade wil stollen.
- Schep het op de Oreo bodem en strijk de bovenkant glad met een spatel of paletmes. Zet de taart in de koelkast voor ongeveer 2,5 uur.
- Zet in de tussentijd 75 ml slagroom op het vuur in een steelpan en breng tegen de kook aan. Hak de reep chocolade in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de warme slagroom en zet het vuur uit.
- Laat dit even een minuutje staan en roer dan tot een gladde glanzende massa.
- Haal dit door een zeef om eventuele klontjes eruit te halen, laat afkoelen en giet het dan in het knijpflesje.
- Haal de taart uit de koelkast, haal de rand en het bakpapier eraf. Spuit rondom voorzichtig de chocolade zodat het eraf druipt. Als dit stevig is geworden door de kou van de taart kun je de rest van de bovenkant een laagje chocolade geven. Decoreer met witte en classic Oreo koekjes. Zet hem dan nog een uurtje in de koelkast, dan wordt ook de chocoladelaag stevig.
- Bewaar de taart in de koelkast!



