Blog

EEFSFOOD overzicht week #4

Leuk dat jullie weer komen lezen hoe mijn afgelopen week eruit zag. Week 4 alweer, wat gaat het snel zeg! Vuurwerk kijken met champagne in mijn handen voelt nog als gisteren..

Maandag begon echt fijn! Ik had de avond daarvoor een mailtje gekregen waar ik heel blij van werd. Van iemand met al wat jaren meer ervaring in het doen van catering. We maakte gelijk een afspraak en binnen 24 uur zaten we tegenover elkaar om wat te kletsen. Ze hielp me aan nieuwe contacten en nog iets anders heel leuks. Daar heel misschien later meer over, want dat moet nog maar blijken. Maar het fijnst van alles is dat ze mij een paar dingen bevestigde waardoor ik wist dat ik op een aantal vlakken wel op de goede weg zit. Dat is echt fijn om te horen als je daar regelmatig aan twijfelt.

Het ging snel want die middag zat ik al bij 1 van die nieuwe contacten aan tafel om een nieuwe catering klus te bespreken. Mijn hersenen draaide overuren deze dag. Hoewel er helemaal niet iets heel drastisch was gebeurd.. Kreeg ik toch een heleboel energie van deze maandag, heerlijk!

Dinsdag begon mooi! De Oude Rijn lag er echt weer prrrrachtig bij <3

Het was weer tijd om bonbons te verkopen, dus dat deed ik dan ook maar! Prima dagje, niet veel bijzonders.

s’ Avonds kon ik nog best een hoop nuttige dingen doen maar ik had er echt geen zin in. Ik maakte alleen een flinke to do lijst voor woensdag. Dat kan soms ook al fijn zijn om dat maar alvast klaar te hebben liggen. Ik besloot vroeg naar bed te gaan en de wekker (knetter) vroeg te zetten.. Even een discipline test.

Woensdag 7 uur! Tegen alle verwachtingen in kwam ik best wel makkelijk mijn bed uit. Om 10 over 7 zat ik met kaarsjes aan, een kopje thee en mijn laptop achter mijn bureau. Oké, let’s do this! De ochtend vloog om en tussendoor maakte, at en fotografeerde ik nog dit heerlijke ontbijt.

s’ Middags moest ik nog een paar uurtjes werken bij Swirls. Zelf nam ik er ook eentje natuurlijk. En ja ik gebruik meer het ijs als plakmiddel van alle toppingen, want die zijn gewoon het lekkerst.

Ooh en dan nog het kiezen van de winnaar van mijn taart op Facebook. Dat is dus echt niet te doen met ruim 250 reacties.. Al is dat ook moeilijk met maar 10 reacties trouwens. Dit is echt het minst leuke deel van een winactie vind ik altijd. Ik weet dat er ook apps voor bestaan, misschien moet ik daar maar eens gebruik van gaan maken. Ook al vind ik dat een soort van onpersoonlijk, al klinkt dat misschien wat vreemd bij een online actie haha..
Heel classy (not) zat ik die avond met een fles wijn op de fiets richting vrienden. “Eef, ik heb alleen bier in huis”. Ja daar doen we dus mooi niet aan mee, blehh bier! Super gezellige avond gehad, dat dan weer wel.

Donderdag probeerde ik het nog een keer om 7 uur maar dat werd toch wel een uurtje later. Catering klussen berekenen zichzelf niet immers.. s’ Middags even een theetje gescoord bij di papa en toen ben ik doorgereden naar Amsterdam. Door Pitch PR was ik uitgenodigd bij Spaghetteria Oost in Amsterdam voor een food event. Was weer een avontuurtje om er te komen. In 1 keer de goede kant op lopen met navigatie is zo niet mijn ding namelijk.. 

Na een drankje en een verhaal gingen we met zijn alle de bus in. Een heel leuk verhaal! Ze vinden spa blauw hier onzin en overal staan kannen kraanwater op tafel, melk voor in je koffie mag je thuis gaan halen en vragen om een mes is al helemaal uit den boze. En als je dan zo brutaal bent om een mes te vragen heb je gewoon pech, want die hebben ze niet. En oh ja, mocht je ooit de ambitie hebben om hier in de keuken te staan? Als je geen mannelijke Italiaan bent die op zijn tweede al pasta vongole voorgeschoteld kreeg van oma, dan kun je het wel schudden 😉

We kwamen aan in de ‘mini’ fabriek waar de pasta wordt gemaakt voor alleen alle restaurants van Spaghettaria. Echt heel leuk om dat een keer van dichtbij te zien. Ze kleuren hun pasta met natuurlijke kleuren uit groenten. Wij mochten speciaal bij de primeur zijn waar ze probeerde met paarse oerwortel de pasta te kleuren. Best een goed gelukt experiment! Oordeel zelf maar:

Eenmaal terug in het restaurant kregen wij een proeverij van 4 pasta’s. De eerste ronde waren pappardelle met (als ik het goed onthouden heb) iets met kalfswang met een heerlijk sausje. Alles was overheerlijk, maar deze ronde was mijn lievelings!

Ronde 3 was even spannend! Hier lagen mini octopussen op, altijd een mentaal dingetje als je dat nog nooit eerder gegeten hebt. Het viel me niet tegen. Best wel vlezig, had een andere structuur verwacht.

Na echt een top diner, met mooie verhalen en de hoop dat Spaghettaria ooit haar deuren gaat openen in Leiden vertrok ik weer naar diezelfde stad. Ik kan echt zo hard nagenieten van zo’n avond met ook nog eens heel leuk gezelschap! Echt een tip van mij: ga eten bij Spaghetteria, mega super onwijs lekker en ook heel betaalbaar. Je wordt al geholpen bij de keuzes want ze hebben geen voorgerechten, 6 verschillende pasta’s en het toetje is tiramisu of scroppino.

De volgende ochtend deed ik het rustig aan en toen vertrok ik richting Rotterdam. Hier had ik afgesproken met Kim van degenietendefoodie.nl 

We kletste eerst wat en toen bestelde we lunch (wat echt vet lekker was)! Echt fijn om af en toe met een ‘collega’ over de food blog wereld te praten. Daarna gingen we over tot actie. Kim is zo lief om mij te helpen met een aantal computer dingetjes waar ik helemaaaaal geen verstand van heb en ik eigenlijk al best lang iemand zocht die me hiermee kon helpen. Ik heb zoveel geleerd dat ik echt terug in de trein zo’n ‘ik heb de hele dag op school gezeten’ hoofd had. Dat was lang geleden haha! Niet dat ik zoveel leerde in 1 dag school trouwens, maar jullie snappen wat ik bedoel. 

Eenmaal terug in Leiden naar huis gesjeesd om mijn party proof outfit aan te doen. Want rapapaaaaa, mijn lievelingsfeestje stond op de planning. Namelijk de Zer00s Heroes in Gebr. de Nobel. Eerst eten met vriendinnen, toen ergens een wijntje gedronken in de stad en toen konden we pas echt los. Oh yes, we waren echt de aller aller aller eerste, zoveel zin hadden we erin! Dat kan nu ook weer van m’n lijstje af in ieder geval.

Zo’n feest waar je misschien over de hele avond/nacht gezien maar 3 nummers niet kent. Love it! Hard gedanst en daarna heel hard geslapen.

Hoewel ik wel voor 3000 uur werk aan mijn blog heb nadat ik met Kim heb gezeten. Was mijn zaterdag niet bepaald heel productief. Ik bakte wel wat dingen. Waaronder deze pistache blondies. Brownies bakken vind ik nooit zo leuk. 1. Ik ben niet zo dol op brownies 2. Ze lukken nooit helemaal hoe ik wil. Ik wil ze altijd smeuïg, maar dat lukt dus ongeveer nooit. Met deze blondies dacht ik. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Iets te overmoedig te vroeg uit de oven gehaald. De randen waren perfect maar het midden.. Fail!

Lang verhaal kort. Ik weet wat er fout is gegaan! Met een paar aanpassingen aan het recept komt deze snel online. s’ Avonds lekker de Mol gekeken. HOE KUN JE ZOVEEL GELD WEGGOOIEN VOOR EEN JOKER?!?!? Ik kan er nog steeds niet bij, maar goed..

Zondag was niet heel veel productiever. Al heb ik wel een paar dingen gekookt, gebakken, uitgewerkt en gefotografeerd. Die recepten komen er komende week aan. Waaronder een vet lekkere Oreo taart om deze fijne eerste maand mee af te sluiten. En dat allemaal na dit heerlijk zondagse ontbijt: luchtige kaneel pannenkoeken met gegrilde peer. Feestje!

Op naar weer een nieuwe week! 

Liefs,
Eef

3 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.