Desserts

Pindakaas panna cotta met karamel

Pindakaas panna cotta

Panna cotta is enorm simpel om te maken en je hebt er maar een paar eenvoudige ingrediënten voor nodig! Drie en een half jaar na dato vond ik het wel tijd voor wat nieuwe foto’s en het was ook een feestje om weer te eten. Onderaan vind je nog een oude foto waarbij ik mijn favoriete karamel popcorn uit de supermarkt heb gebruikt. Ben je iets minder een zoetekauw dan kun je ook zelfgemaakt naturel popcorn gebruiken. 

Karamel gieten pindakaas pc

Prep Time45 minsTotal Time5 hrs
Dit heb je nodig (4 porties):
 300 ml slagroom
 2 volle el pindakaas (45 gram) Ik gebruikte Calvé
 1 flinke el bruine basterd suiker (15-20 gram)
 2 blaadjes gelatine
 1,5 tl vanille pasta of een klein vanillestokje
 3 handjes (karamel) popcorn
 10 el karamelsaus, het liefst zelf gemaakt
 15 gram pure chocolade, fijngehakt
Nog meer nodig:
 steelpan
 zeef
 4 glazen
 eetlepel
  bakje
 staafmixer
Zo maak je het!
1

Leg eerst de gelatine te weken in een bakje met koud water.

2

Zet dan de slagroom op laag vuur samen met de vanille, basterdsuiker en pindakaas en breng dit tegen de kook aan en zet dan het vuur uit.

3

De pindakaas blijft een beetje klonterig, zet daarom even de staafmixer in het mengsel zodat het het egaal wordt.

4

Knijp dan de gelatine uit en doe dit erbij. Zet het vuur uit en roer dit tot het is opgelost.
Haal het hele mengsel dan een keer door de zeef, zodat het echt helemaal glad is zonder klontjes.

5

Laat dit ongeveer 10 minuten afkoelen. Giet dan het mengsel gelijkmatig in de glazen en zet deze in de koelkast.

6

Maak dan de karamel, de link naar het recept staat hier onderaan. Je kunt eventueel ook kant en klare karamelsaus gebruiken.

7

Wanneer de panna cotta volledig is opgesteven verdeel je per glas ongeveer 2,5 el karamelsaus.

8

Pas wanneer je dit dessert serveert doe je de popcorn en chocolade in het glas. Smullen maar!

Ingredients

Dit heb je nodig (4 porties):
 300 ml slagroom
 2 volle el pindakaas (45 gram) Ik gebruikte Calvé
 1 flinke el bruine basterd suiker (15-20 gram)
 2 blaadjes gelatine
 1,5 tl vanille pasta of een klein vanillestokje
 3 handjes (karamel) popcorn
 10 el karamelsaus, het liefst zelf gemaakt
 15 gram pure chocolade, fijngehakt
Nog meer nodig:
 steelpan
 zeef
 4 glazen
 eetlepel
  bakje
 staafmixer

Directions

Zo maak je het!
1

Leg eerst de gelatine te weken in een bakje met koud water.

2

Zet dan de slagroom op laag vuur samen met de vanille, basterdsuiker en pindakaas en breng dit tegen de kook aan en zet dan het vuur uit.

3

De pindakaas blijft een beetje klonterig, zet daarom even de staafmixer in het mengsel zodat het het egaal wordt.

4

Knijp dan de gelatine uit en doe dit erbij. Zet het vuur uit en roer dit tot het is opgelost.
Haal het hele mengsel dan een keer door de zeef, zodat het echt helemaal glad is zonder klontjes.

5

Laat dit ongeveer 10 minuten afkoelen. Giet dan het mengsel gelijkmatig in de glazen en zet deze in de koelkast.

6

Maak dan de karamel, de link naar het recept staat hier onderaan. Je kunt eventueel ook kant en klare karamelsaus gebruiken.

7

Wanneer de panna cotta volledig is opgesteven verdeel je per glas ongeveer 2,5 el karamelsaus.

8

Pas wanneer je dit dessert serveert doe je de popcorn en chocolade in het glas. Smullen maar!

Pindakaas panna cotta met karamel

Twee glazen pindakaas pc

Het recept om zelf karamelsaus te maken kun je HIER vinden.

Als je dit een lekker recept vindt, is het recept van deze pindakaas-chocladetaart misschien ook wel wat voor je! Het recept kun je HIER vinden.

Liefs,
Eefje

Je winkelmandje is nog leeg.