Panna cotta is enorm simpel om te maken en je hebt er maar een paar eenvoudige ingrediënten voor nodig! Drie en een half jaar na dato vond ik het wel tijd voor wat nieuwe foto’s en het was ook een feestje om weer te eten. Onderaan vind je nog een oude foto waarbij ik mijn favoriete karamel popcorn uit de supermarkt heb gebruikt. Ben je iets minder een zoetekauw dan kun je ook zelfgemaakt naturel popcorn gebruiken.
Leg eerst de gelatine te weken in een bakje met koud water.
Zet dan de slagroom op laag vuur samen met de vanille, basterdsuiker en pindakaas en breng dit tegen de kook aan en zet dan het vuur uit.
De pindakaas blijft een beetje klonterig, zet daarom even de staafmixer in het mengsel zodat het het egaal wordt.
Knijp dan de gelatine uit en doe dit erbij. Zet het vuur uit en roer dit tot het is opgelost.
Haal het hele mengsel dan een keer door de zeef, zodat het echt helemaal glad is zonder klontjes.
Laat dit ongeveer 10 minuten afkoelen. Giet dan het mengsel gelijkmatig in de glazen en zet deze in de koelkast.
Maak dan de karamel, de link naar het recept staat hier onderaan. Je kunt eventueel ook kant en klare karamelsaus gebruiken.
Wanneer de panna cotta volledig is opgesteven verdeel je per glas ongeveer 2,5 el karamelsaus.
Pas wanneer je dit dessert serveert doe je de popcorn en chocolade in het glas. Smullen maar!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Leg eerst de gelatine te weken in een bakje met koud water.
Zet dan de slagroom op laag vuur samen met de vanille, basterdsuiker en pindakaas en breng dit tegen de kook aan en zet dan het vuur uit.
De pindakaas blijft een beetje klonterig, zet daarom even de staafmixer in het mengsel zodat het het egaal wordt.
Knijp dan de gelatine uit en doe dit erbij. Zet het vuur uit en roer dit tot het is opgelost.
Haal het hele mengsel dan een keer door de zeef, zodat het echt helemaal glad is zonder klontjes.
Laat dit ongeveer 10 minuten afkoelen. Giet dan het mengsel gelijkmatig in de glazen en zet deze in de koelkast.
Maak dan de karamel, de link naar het recept staat hier onderaan. Je kunt eventueel ook kant en klare karamelsaus gebruiken.
Wanneer de panna cotta volledig is opgesteven verdeel je per glas ongeveer 2,5 el karamelsaus.
Pas wanneer je dit dessert serveert doe je de popcorn en chocolade in het glas. Smullen maar!
Het recept om zelf karamelsaus te maken kun je HIER vinden.
Als je dit een lekker recept vindt, is het recept van deze pindakaas-chocladetaart misschien ook wel wat voor je! Het recept kun je HIER vinden.