Recept
2017-01-25 07:52:23
Porties: 2
Printen
Voorbereiding
6 minuten
Kook/baktijd
18 minuten
Totaal
25 minuten
Ingrediënten
- 11 cm oud stokbrood
- 1/2 zurige appel
- 80 ml ongezoete amandelmelk
- 1 ei
- 2 el amandelschaafsel
- 1 el rietsuiker + een beetje extra
- 2 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- mespuntje zout
- boter of kokosolie
Materiaal
- 2 kleine ovenschaaltjes
- mengkom
- maatbekertje
- snijplank en mes
- aardappelschilmesje
Bereidingswijze
- Zet eerst de oven aan op 180 graden.
- Snij dan het oude stokbrood ik kleine blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 centimeter.
- Maak een beslagje van het ei, de amandelmelk, kaneel, 1 el rietsuiker, vanille extract en het zout.
- Doe hier het brood in en laat het beslag intrekken.
- Vet in de tussentijd de vormpjes in met boter of kokosolie.
- Snij de appel in stukjes en doe deze samen met een eetlepel amandelschaafsel bij het brood. Hussel dit een beetje door elkaar en verdeel over de 2 bakjes. Maak af met nog een klein beetje rietsuiker en wat amandel schaafsel.
- Zet de bakjes voor ongeveer 18 minuten in de oven. Laat ze een paar minuten afkoelen voordat je gaat eten. Smakelijk!
Eefsfood https://eefsfood.nl/

