(Borrel)snacks

Italiaanse saucijzenbroodjes

Saucijs binnenkant

Deze saucijzenbroodjes hebben een Italiaanse twist. Weer eens wat anders, en heel erg lekker!

Yields6 Servings
Prep Time30 minsCook Time30 minsTotal Time1 hr
Ingrediënten:
 6 plakjes bladerdeeg
 300 gram half om gehakt
 3 plakjes Prosciutto ham (Serrano kan ook, daar dat is Spaans)
 6 kalamata olijven, fijngehakt
 2 tl pijnboompitten
 1/2 rode ui, fijngesneden
 1 beschuitje, verkruimeld
 3 tl Italiaanse kruiden
 1 ei
 1 teentje knoflook, fijn geperst
 2 tl paprikapoeder
 1 tl cayennepeper
 1,5 tl zout
 Peper & olijfolie
Materiaal:
 vork
 mengkom
 koekenpan
 bakplaat + velletje bakpapier
1

Haal eerst de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en zet de oven aan op 190 graden.

2

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snij dan de Serranoham in kleine stukjes en bak deze kort in een beetje olijfolie in een koekenpan. Laat beide afkoelen.

3

Maak het gehakt aan met alle ingrediënten gebruik alleen een kwart geklutst eitje (bewaar de rest van het ei).

4

Kneed dit goed door elkaar en verdeel het dan in 6 gelijke stukken. Rol hier een worst van 10 cm van en leg deze op een plakje bladerdeeg. Vouw het plakje bladerdeeg dicht en plak dit met een beetje water aan elkaar. Nu heb je een plat dubbel stukje bladerdeeg aan de zijkant. Maak met een vork wat prikjes hierin, zo blijft het goed zitten tijden het bakken en komt het niet los van elkaar.

5

Bestrijk de broodjes met wat ei. Laat ze 5 minuten staan en smeer en dan nog een laagje op.
Bak de broodjes in ongeveer een half uur mooi bruin en gaar. Vers het aller lekkerst, maar later nog een keer opwarmen in de oven kan ook. Eet smakelijk!

Ingredients

Ingrediënten:
 6 plakjes bladerdeeg
 300 gram half om gehakt
 3 plakjes Prosciutto ham (Serrano kan ook, daar dat is Spaans)
 6 kalamata olijven, fijngehakt
 2 tl pijnboompitten
 1/2 rode ui, fijngesneden
 1 beschuitje, verkruimeld
 3 tl Italiaanse kruiden
 1 ei
 1 teentje knoflook, fijn geperst
 2 tl paprikapoeder
 1 tl cayennepeper
 1,5 tl zout
 Peper & olijfolie
Materiaal:
 vork
 mengkom
 koekenpan
 bakplaat + velletje bakpapier

Directions

1

Haal eerst de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en zet de oven aan op 190 graden.

2

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snij dan de Serranoham in kleine stukjes en bak deze kort in een beetje olijfolie in een koekenpan. Laat beide afkoelen.

3

Maak het gehakt aan met alle ingrediënten gebruik alleen een kwart geklutst eitje (bewaar de rest van het ei).

4

Kneed dit goed door elkaar en verdeel het dan in 6 gelijke stukken. Rol hier een worst van 10 cm van en leg deze op een plakje bladerdeeg. Vouw het plakje bladerdeeg dicht en plak dit met een beetje water aan elkaar. Nu heb je een plat dubbel stukje bladerdeeg aan de zijkant. Maak met een vork wat prikjes hierin, zo blijft het goed zitten tijden het bakken en komt het niet los van elkaar.

5

Bestrijk de broodjes met wat ei. Laat ze 5 minuten staan en smeer en dan nog een laagje op.
Bak de broodjes in ongeveer een half uur mooi bruin en gaar. Vers het aller lekkerst, maar later nog een keer opwarmen in de oven kan ook. Eet smakelijk!

Italiaanse saucijzenbroodjes

Je kunt de broodjes heel houden dan heb je er 6. Of snijd ze door 3en dat is perfect als borrelhapje!

1 reactie

Comments are closed.

Binnenkort meer!