Recept
2017-01-07 13:54:05
Printen
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
2 uur
Kip
- 5 kiphaasjes
- 2 el olijfolie
- 2 tl kerrie
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl zout
Verder nodig
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 teen knoflook, fijn geperst
- 1 el kerrie
- 3 el mayonaise
- 1 el kwark
- 1 el olijfolie
Materiaal
- koekenpan
Bereidingswijze
- Marineer eerst de kiphaasjes in de olie, specerijen en het zout. Laat dit even 15 minuten staan.
- Zet een koekenpan op hoog vuur en bak de kiphaasjes gaar. Ongeveer 2,5 minuut aan beide kanten. Haal ze uit de pan en laat het afkoelen.
- Laat het vuur aanstaan en verwarm opnieuw een el olie. Bak hierin de ui en knoflook even kort en laat dit ook afkoelen.
- Pluk de kip met je vingers uit elkaar. Dit is lekkerder dan dat je de kip in blokjes snijdt vind ik.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng dit goed.
- Heerlijk op een toastje of gewoon als brood beleg. Bewaar het in de koelkast.
Notities
- De hoeveelheid is ongeveer genoeg als beleg voor 4 broodjes
Eefsfood https://eefsfood.nl/