Blog

EEFSFOOD overzicht week #3

Ten eerste: wat een super leuke reacties op mijn overzicht van vorige week! 

Ook deze maandag begon weer zoals altijd: relaxed! Rustig opstaan etc. Even wat huishoudelijke dingen gedaan (nog steeds jammer dat dit niet vanzelf gaat). En toen een kantoor gecreëerd aan mijn eettafel. Op maandag maak ik altijd even een overzicht van wat ik komende week moet en wil doen. Agenda en to do lijs op tafel en dat werkt best rustgevend. s’ Middags sprong ik de auto in richting mijn boekhouder (lees: mijn moedertje <3). Ze vind het nooit leuk als ik moedertje zeg maar toch doe ik het. Belastingaangifte check! Lucky me. Ik kon blijven eten. Stoofpot met rijst en sperziebonen, feestje! 

Dinsdag was ik uitgenodigd door Miss Publicity om mee te gaan op wild reis namens Roots Rotterdam. Safari op de Veluwe! Er heerste een flink schoolreisjes gevoel. Weten wat je gaan doen maar toch niet helemaal precies. En dan is het in dit geval ook nog spannend wie er allemaal meegaan. Dat weet je bijna nooit bij een food event. Stiekem wist ik dit keer dat lieve Michelle van Studentenvoer ook meeging en dan is dolle pret gegarandeerd!

In onze rubber laarzen en met bevroren tenen nam de boswachter ons mee op pad. We kregen wat les over het jagen en over hoe je populaties is zo’n gebied onder controle houdt. Zowel dier als bomen en planten. Hoewel ik hier al wel wat over wist was het toch best leerzaam en interessant. 

Na onze wandeling werd ons laten zien hoe er een geschoten ree ontdaan werd van zijn vacht etc. Het blijft niet heel leuk om naar te kijken. Maar ik eet het graag dus ja.. Dit hoort erbij! Ik vond het niet heel nodig om hier foto’s van te maken dus wees niet bang dat je er straks eentje te zien krijgt. Uiteraard kregen we ook dingen te proeven die net vers van de BBQ kwamen. Zo lekker en zoveel smaak. Toen ik me omdraaide en daar die ree zag hangen terwijl ik soortgelijk vlees aan het eten was dacht ik toch wel even uhhh… laat ik me weer terugdraaien. 

De Veluwe is mooi! Zeker met een laagje sneeuw en een schijnend zonnetje. Dit is echt zo fijn! Mijn lievelingswinterweer. Vrieskou met zon!

Rode wangen van de kou maar dat mocht de pret niet drukken. Met zijn alle de bus in en op naar onze diner locatie. Na 1000 km file getrotseerd te hebben kregen we eerst een rondleiding op de boerderij. Wat zijn koeien toch leuk! Je kunt er niet zoveel mee maar iedereen vond het fantastisch in die stal! Ik heb nog even deze kleine bink van een dag oud aan de haak geslagen <3

Van het eten heb ik bijna geen foto’s. We zaten in een donkere stal/schuur aan een lange tafel. En het was vooral rood vlees van de Green Egg wat te klok sloeg (JA JAMMIE!). Volgens mij kan ik nu met gemak een maand lang vegetarisch zijn. Een enorm leerzame, lange maar vooral gezellige dag. Laat thuis dus gelijk naar bed. Zo lekker geslapen!

Woensdag een beetje uitgeslapen. Eenmaal op de fiets was het echt genieten! Alweer vrieskou en zon en dan ook nog een gek soort bevroren condens dat alles wit kleurde. Leiden <3
 Even een dagje aan het werk (ik werk ook een paar dagen per maand bij de Swirls). Nou het was -4 dus benieuwd hoeveel ijsjes ik zou gaan verkopen. Ik stond er in ieder geval klaar voor!

Ik zette een al zeg ik het zelf mega toffe winactie op mijn Facebook pagina. Je kunt nog meedoen tot en met woensdag 25-1. Dus wil je een door mijzelf gemaakte taart incl bezorgen winnen? Klik dan HIER!

Ik appte een vriendin of ze al eet plannen had en dat eindigde dat ik bij haar ging eten en ze ook nog voor mij kookte en de boodschappen deed (ik HAAT boodschappen doen). Dikke winning! En wat voor een maaltijd? Een feestje met pindasaus. Thanks Taar!

We keken nog samen ‘de gevaarlijkste wegen’ en toen sprintte ik naar huis voor aan aflevering Vera (detective serie). Wat zit dat knetter goed in elkaar zeg! En dan duurt zo’n aflevering ook nog bijna 2 uur én je hebt geen reclame!

Donderdag werd ik wakker met migraine, alweer! Dit jaar ben ik al ongeveer voor de helft van de dagen de klos geweest. Toch ging in naar de supermarkt voor wat boodschappen en dook ik de keuken in voor een aantal recepten. Het duurde echt een eeuw voor die pijnstillers eindelijk hielpen.. Meestal als ik veel heb gekookt/gebakken nodig ik mijn moeder en haar vriend uit om te komen eten en dan geef ik ook gelijk de rest mee. Dit keer was dat extra leuk omdat zij een vakantie hebben geboekt en ik mee mag! Oh yes! Over een niet al te lange tijd zit ik lekker een weekje op Tenerife in een fantastisch appartement. Ik kan niet wachten! We aten trouwens deze mega lekkere knolselderij stamppot uit de oven.

Doordat ik mijn overuren van vorig jaar moest opmaken ben ik nu een aantal vrijdagen vrij. Super chill! Ik kan er wel aan wennen, en dat terwijl ik al niet zoveel werk.. Maar goed, ik neem het er maar van. En ik kan jullie nu bijna dagelijks een nieuwe recept showen op mijn blog. Daar valt echt niet tegenop te koken als je meer dagen werkt. Ook vandaag begon ik achter mijn laptop. Ik heb eigenlijk zoveel te doen en nog zoveel uit te zoeken dat je nooit echt klaar bent. Voor ik het wist was het alweer middag. Ik ging richting mijn moeder omdat we allebei een berg spullen hadden die we op marktplaats wilde zetten maar het kwam er steeds niet van. Dat is nu gefixt! Hoogtepuntje van de dag? Dit uitzicht vanaf mijn moeders balkon!

Zaterdagochtend gooide ik er weer eens een “zullen we zo een vissie halen op de markt?” appje tegenaan. Ik had al twee weken zin in kibbeling. En ja, ik kan hier gewoon prima mee ontbijten..

Daarna zijn we samen met onze laptop neergestreken bij de Waag. Zij om te werken en ik om me iets meer te verdiepen in de wonderen wereld van Pinterest. Ja ik zit dus op Pinterest en nee ik weet nog steeds niet hoe ik dat een beetje gunstig of leuk moet gebruiken. Tips zijn welkom!
’s Avonds zijn we met een groep vrienden nog even flink af gegaan tijdens een pubquiz. Doelen zijn wel gehaald, geen laatste geworden. Hatsa! Vraag van de avond: Hoe heet de kok uit Piet Piraat? Dat de andere personages Steven Stil en Stien Struis heten wist ik (vraag me niet waarom) maar op Berend Brokkenpap kon ik echt niet komen. Vorige keer scoorde ik vol op de muziek ronde maar die was dit keer met een thema. Dramaaaaa!

Eenmaal thuis nog even snel Wie is de mol gekeken voordat alle spoilers alweer op het wereld wijde web staan. 

Fijne rustige zondag ochtend en toen hup in de trein richting de Foodhallen. Ik had een kadootje opgestuurd gekregen waarmee daar wat lekkers kon komen proeven. Mijn eerste Yoghurt barn ervaring is nu ook een feit! Al ben ik niet zo’n fan van de combi chocolade met yoghurt, koos ik voor de Oreo special. Best wel smullen!

Bij Pita werd mijn broodje extra mooi gemaakt voor de foto. Dat is goed te zien haha! Super lekker ook. 

Als klapper op de vuurpijl sloot ik deze week af met opnieuw een bezoekersrecord op mijn blog. Het maakt me echt blij dat iets waar je al maanden extra je best voor doet ‘eindelijk’ groei laat zien. Echt iedereen bedankt! Ik kan het weer niet laten om jullie even op een virtueel puntje lekkers te trakteren. Daarbij was het recept van deze kwark kersencake het best bekeken recept van afgelopen week!

Tot volgende week!

Liefs,
Eef

 

3 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.