• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Weekoverzichten

EEFSFOOD overzicht week #3

Eefje
3 reacties
23 januari 2017
Veluwe zon

Ten eerste: wat een super leuke reacties op mijn overzicht van vorige week! 

Ook deze maandag begon weer zoals altijd: relaxed! Rustig opstaan etc. Even wat huishoudelijke dingen gedaan (nog steeds jammer dat dit niet vanzelf gaat). En toen een kantoor gecreëerd aan mijn eettafel. Op maandag maak ik altijd even een overzicht van wat ik komende week moet en wil doen. Agenda en to do lijs op tafel en dat werkt best rustgevend. s’ Middags sprong ik de auto in richting mijn boekhouder (lees: mijn moedertje <3). Ze vind het nooit leuk als ik moedertje zeg maar toch doe ik het. Belastingaangifte check! Lucky me. Ik kon blijven eten. Stoofpot met rijst en sperziebonen, feestje! 

Dinsdag was ik uitgenodigd door Miss Publicity om mee te gaan op wild reis namens Roots Rotterdam. Safari op de Veluwe! Er heerste een flink schoolreisjes gevoel. Weten wat je gaan doen maar toch niet helemaal precies. En dan is het in dit geval ook nog spannend wie er allemaal meegaan. Dat weet je bijna nooit bij een food event. Stiekem wist ik dit keer dat lieve Michelle van Studentenvoer ook meeging en dan is dolle pret gegarandeerd!

In onze rubber laarzen en met bevroren tenen nam de boswachter ons mee op pad. We kregen wat les over het jagen en over hoe je populaties is zo’n gebied onder controle houdt. Zowel dier als bomen en planten. Hoewel ik hier al wel wat over wist was het toch best leerzaam en interessant. 

Na onze wandeling werd ons laten zien hoe er een geschoten ree ontdaan werd van zijn vacht etc. Het blijft niet heel leuk om naar te kijken. Maar ik eet het graag dus ja.. Dit hoort erbij! Ik vond het niet heel nodig om hier foto’s van te maken dus wees niet bang dat je er straks eentje te zien krijgt. Uiteraard kregen we ook dingen te proeven die net vers van de BBQ kwamen. Zo lekker en zoveel smaak. Toen ik me omdraaide en daar die ree zag hangen terwijl ik soortgelijk vlees aan het eten was dacht ik toch wel even uhhh… laat ik me weer terugdraaien. 

De Veluwe is mooi! Zeker met een laagje sneeuw en een schijnend zonnetje. Dit is echt zo fijn! Mijn lievelingswinterweer. Vrieskou met zon!

Rode wangen van de kou maar dat mocht de pret niet drukken. Met zijn alle de bus in en op naar onze diner locatie. Na 1000 km file getrotseerd te hebben kregen we eerst een rondleiding op de boerderij. Wat zijn koeien toch leuk! Je kunt er niet zoveel mee maar iedereen vond het fantastisch in die stal! Ik heb nog even deze kleine bink van een dag oud aan de haak geslagen <3

Van het eten heb ik bijna geen foto’s. We zaten in een donkere stal/schuur aan een lange tafel. En het was vooral rood vlees van de Green Egg wat te klok sloeg (JA JAMMIE!). Volgens mij kan ik nu met gemak een maand lang vegetarisch zijn. Een enorm leerzame, lange maar vooral gezellige dag. Laat thuis dus gelijk naar bed. Zo lekker geslapen!

Woensdag een beetje uitgeslapen. Eenmaal op de fiets was het echt genieten! Alweer vrieskou en zon en dan ook nog een gek soort bevroren condens dat alles wit kleurde. Leiden <3
 Even een dagje aan het werk (ik werk ook een paar dagen per maand bij de Swirls). Nou het was -4 dus benieuwd hoeveel ijsjes ik zou gaan verkopen. Ik stond er in ieder geval klaar voor!

Ik zette een al zeg ik het zelf mega toffe winactie op mijn Facebook pagina. Je kunt nog meedoen tot en met woensdag 25-1. Dus wil je een door mijzelf gemaakte taart incl bezorgen winnen? Klik dan HIER!

Ik appte een vriendin of ze al eet plannen had en dat eindigde dat ik bij haar ging eten en ze ook nog voor mij kookte en de boodschappen deed (ik HAAT boodschappen doen). Dikke winning! En wat voor een maaltijd? Een feestje met pindasaus. Thanks Taar!

We keken nog samen ‘de gevaarlijkste wegen’ en toen sprintte ik naar huis voor aan aflevering Vera (detective serie). Wat zit dat knetter goed in elkaar zeg! En dan duurt zo’n aflevering ook nog bijna 2 uur én je hebt geen reclame!

Donderdag werd ik wakker met migraine, alweer! Dit jaar ben ik al ongeveer voor de helft van de dagen de klos geweest. Toch ging in naar de supermarkt voor wat boodschappen en dook ik de keuken in voor een aantal recepten. Het duurde echt een eeuw voor die pijnstillers eindelijk hielpen.. Meestal als ik veel heb gekookt/gebakken nodig ik mijn moeder en haar vriend uit om te komen eten en dan geef ik ook gelijk de rest mee. Dit keer was dat extra leuk omdat zij een vakantie hebben geboekt en ik mee mag! Oh yes! Over een niet al te lange tijd zit ik lekker een weekje op Tenerife in een fantastisch appartement. Ik kan niet wachten! We aten trouwens deze mega lekkere knolselderij stamppot uit de oven.

Doordat ik mijn overuren van vorig jaar moest opmaken ben ik nu een aantal vrijdagen vrij. Super chill! Ik kan er wel aan wennen, en dat terwijl ik al niet zoveel werk.. Maar goed, ik neem het er maar van. En ik kan jullie nu bijna dagelijks een nieuwe recept showen op mijn blog. Daar valt echt niet tegenop te koken als je meer dagen werkt. Ook vandaag begon ik achter mijn laptop. Ik heb eigenlijk zoveel te doen en nog zoveel uit te zoeken dat je nooit echt klaar bent. Voor ik het wist was het alweer middag. Ik ging richting mijn moeder omdat we allebei een berg spullen hadden die we op marktplaats wilde zetten maar het kwam er steeds niet van. Dat is nu gefixt! Hoogtepuntje van de dag? Dit uitzicht vanaf mijn moeders balkon!

Zaterdagochtend gooide ik er weer eens een “zullen we zo een vissie halen op de markt?” appje tegenaan. Ik had al twee weken zin in kibbeling. En ja, ik kan hier gewoon prima mee ontbijten..

Daarna zijn we samen met onze laptop neergestreken bij de Waag. Zij om te werken en ik om me iets meer te verdiepen in de wonderen wereld van Pinterest. Ja ik zit dus op Pinterest en nee ik weet nog steeds niet hoe ik dat een beetje gunstig of leuk moet gebruiken. Tips zijn welkom!
‘s Avonds zijn we met een groep vrienden nog even flink af gegaan tijdens een pubquiz. Doelen zijn wel gehaald, geen laatste geworden. Hatsa! Vraag van de avond: Hoe heet de kok uit Piet Piraat? Dat de andere personages Steven Stil en Stien Struis heten wist ik (vraag me niet waarom) maar op Berend Brokkenpap kon ik echt niet komen. Vorige keer scoorde ik vol op de muziek ronde maar die was dit keer met een thema. Dramaaaaa!

Eenmaal thuis nog even snel Wie is de mol gekeken voordat alle spoilers alweer op het wereld wijde web staan. 

Fijne rustige zondag ochtend en toen hup in de trein richting de Foodhallen. Ik had een kadootje opgestuurd gekregen waarmee daar wat lekkers kon komen proeven. Mijn eerste Yoghurt barn ervaring is nu ook een feit! Al ben ik niet zo’n fan van de combi chocolade met yoghurt, koos ik voor de Oreo special. Best wel smullen!

Bij Pita werd mijn broodje extra mooi gemaakt voor de foto. Dat is goed te zien haha! Super lekker ook. 

Als klapper op de vuurpijl sloot ik deze week af met opnieuw een bezoekersrecord op mijn blog. Het maakt me echt blij dat iets waar je al maanden extra je best voor doet ‘eindelijk’ groei laat zien. Echt iedereen bedankt! Ik kan het weer niet laten om jullie even op een virtueel puntje lekkers te trakteren. Daarbij was het recept van deze kwark kersencake het best bekeken recept van afgelopen week!

Tot volgende week!

Liefs,
Eef

 

EEFSFOOD Overzicht
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
3 reacties
  1. Josina

    23 januari 2017 19:58

    Weer zo een leuk bog
    Ik geniet volop

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 januari 2017 07:41

      Leuk om te horen, dankjewel!

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Speculaas rolls met amandel

volgend bericht

Homemade kip-kerrie salade

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥 ⠀⠀⠀ Door jullie MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥
⠀⠀⠀
Door jullie leuke reacties op de vorige dagvlog én omdat ik het zelf leuk vind om te maken; hierbij mijn tweede mini dagvlog🎉 Hieronder vind je een beetje toelichting👇🏻
⠀⠀⠀
Ik werd wakker op de boot en liet me even overvaren naar m’n auto. Ochtendje vrijwilligerswerk bij @vogelasielleiden 👉🏻 het baby vogel seizoen is ÁÁN. Hartstikke druk dus en de uren vlogen voorbij! Voeren, voeren, voeren, schoonmaken, voeren, voeren, voeren en nog eens voeren🦆
⠀⠀⠀
Daarna ging ik even langs bij mijn vader, hij had een gave Ouwe Dibbes plank voor mij gemaakt❤️ Eenmaal thuis haalde ik een pakketje op en snackte ik onderweg een appel & kaascroissant🥐 Daarna dook ik achter mijn laptop om een deadline compleet te maken en op te sturen💻 Toen filmde ik nog een Reel voor een heerlijke toetje, die ik snel zal delen🍪
⠀⠀⠀
Ik hees mezelf in een gezellig jurkie en sprong op de fiets richting @detuinvandesmid 🌿 Zij hebben komende zomer nu ook een avondmenu en ik was uitgenodigd om te komen proeven. Mijn lieve 1+ kon last minute helaas niet mee. Ik wilde eerst cancelen, maar toen besloot ik gewoon lekker alleen te gaan🔥 Het was echt heel erg lekker en ook volledig plantaardig (dat zou je niet zeggen). Je kunt kiezen uit 3, 4- of 5 gangen✅ Top locatie📍 Vette aanrader! Dat gerecht met knolselderij was echt ge-wel-dig!!
⠀⠀⠀
Eenmaal thuis, chill kleding aan, spullen gepakt en stapte ik weer in de auto, terug naar de boot❤️ Lekker met een nieuw boekje van mijn favoriet puzzel😴
⠀⠀⠀
Dat was mijn dag! Hoe was die van jou? Liefs!
⠀⠀⠀
#eefsdagvlog #kijkjeinmijnleven #eefsbootleef #alleenuiteten #goodfood #japansepuzzel
GROENE SALADE MET VIJGEN EN GEITENKAAS🤍
⠀⠀⠀
adv - Yes, het is volop salade tijd! Zoals je weet ben ik er dol op. Vandaag heb ik een nieuw recept voor je🥗 een frisse groene salade met gegrilde vijgen, tomaat, avocado, ingelegde rode ui, geroosterde pecannoten en geitenkaas pearls van @bettinegeitenkaas 🐐
⠀⠀⠀
Deze salade is voor 4-5 personen is als bijgerecht en dit heb je nodig;
➡️75 gram gemengde groene sla
➡️100 gram cherrytomaten, in partjes
➡️75 gram Bettine geitenkaas pearls
➡️1/2 avocado, in plakjes
➡️4 vijgen, gehalveerd
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️1 flinke hand geroosterde pecannoten
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el balsamicoazijn
➡️1 el honing
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️Mespuntje knoflookpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Ingelegde rode ui kun je kant en klaar kopen maar je kunt het ook zelf maken. Snijd de uien dan in halve ringen, doe in een potje en voeg daar 50/50 water/azijn en een schep suiker aan toe. Laat minimaal een paar uur staan voor gebruik. Tip; zorg dat je dat standaard in je koelkast hebt staan. Want het is bij zoveel lekker🙌🏻
⠀⠀⠀
Halveer de vijgen en smeer deze met een klein beetje olijfolie in. Verhit een grillpan en leg ze daar op tot je van die mooie grill streepjes hebt, de pecannoten rooster je. 4-5 minuten op 180 graden in de airfryer gaat het snelst👌🏻
⠀⠀⠀
De dressing maak je door simpelweg alles door elkaar te schudden in een afsluitbaar flesje. Dit kun je eroverheen gieten of apart zetten zodat iedereen zelf kan doseren. De rest spreekt voor zich💚 Eet smakelijk🙌🏻
⠀⠀⠀
Ps; iedereen die een reactie achterlaat maakt kans op een compact Bastard barbecue🔥 Er worden er 2 weggegeven onder alle reacties van mijn mede #cheesysummerday collega’s😍
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅ Daar ga je de hele zomer plezier van hebben☀️
⠀⠀⠀
In samenwerking met Bettine
⠀⠀⠀
#eefsfood #bettinegeitenkaas #salade #groenesla #tomaat #avocado #kaas #makingofreel #foodienl #rodeui #makingofreel #kaas #bettine #buitenkoken #gegrildevijgen
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord