Recept
2017-01-19 11:47:17
Porties: 8
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
12 minuten
Totaal
1 uur
Ingrediënten
- 1 klein blikje croissant deeg (voor 8 stuks)
- 30 gram roomboter
- 4 el amandelschaafsel
- 1 el rietsuiker
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 el kristalsuiker
- 2 tl speculaaskruiden
- 1/2 tl kaneel
- mespuntje zout
Glazuur
- 4 el poedersuiker
- een paar druppels water
Materiaal
- steelpan
- keuken kwast
- muffin bakvorm van 12
Bereidingswijze
- Zet de oven aan op 200 graden en laat de boter smelten in een steelpan.
- Rol het deeg uit en smeer deze in met gesmolten boter (gebruik een kwast).
- Mix de soorten suiker met de kaneel, speculaaskruiden en het zout. Strooi dit over het beboterde deeg. Verdeel dan het amandelschaafsel eroverheen.
- Snij de deegplak dan in tweeën (door de breedte). Rol beide stukken op in de richting zoals het deeg ook uit het blikje kwam.
- Snij dan beide rollen in 4 stukken en leg elk stukje in een ingevet vormpje van de muffin bakvorm.
- Bak dit ongeveer voor 11-12 minuten.
- Maak in de tussentijd het glazuur. Meng de poedersuiker met een paar druppels water tot een heel dik glazuur. Doe beetje bij beetje water erbij want het is al snel te veel, dus te dun.
- Verdeel op elke roll een beetje glazuur wanneer deze voldoende zijn afgekoeld anders druipt het er zo allemaal af.
- Gewoon zorgen dat ze gelijk worden opgegeten want dan zijn ze echt op hun lekkerst.
Eefsfood https://eefsfood.nl/
