Recept
2017-01-19 21:12:28
Porties: 8
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
40 minuten
Totaal
2 uur
Ingrediënten
- 200 gram magere kwark
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 50 gram kokosolie
- 5 el kersenjam
- 1 vanillestokje, het merg ervan
- mespuntje zout
- 1/2 tl baking soda
- een beetje extra kersen jam (optioneel)
- poedersuiker (optioneel)
Materiaal
- mengkom
- spatel/garde
- springvorm van 18 cm
- bakpapiertje
- steelpan
Bereidingswijze
- Zet allereerst de oven aan op 170 graden en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
- Doe de kokosolie in een pannetje en laat dit smelten, maar laat niet te heet worden. Vet hiermee ook de rand van de springvorm in.
- Dan doe je de kwark, eieren, suiker, zout en vanille in een kom en meng dit glad met een spatel of garde.
- Doe dan de bloem, kokosolie en baking soda erbij en meng dit geheel tot een glad beslag.
- Giet dit in de vorm en verdeel 5 el kersenjam over de bovenkant. Dit zakt tijdens het bakken naar beneden omdat het beslag niet zo dik is.
- Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar. Normaal vind ik warme cake echt niet lekker maar ik nam hier een stukje van toen hij nog heet was en dat was echt heerlijk!
- Serveer een nog een schepje jam bij en eventueel wat poedersuiker. Smullen!
Eefsfood https://eefsfood.nl/

