Recept
2017-01-08 21:20:32
Porties: 8
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
1 uur
Ingrediënten
- 150 gram gezoete gecondenseerde melk
- 120 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram boter, gesmolten + een beetje extra om de vormpjes mee in te vetten
- 1 grote banaan, fijn geprakt
- 1 groot ei
- 50 gram pistache nootjes, grof gehakt + extra als topping
- 1 el vanillesuiker
- 1 tl baking soda
- mespuntje zout
Materiaal
- mengkom
- spatel
- muffin vorm van 12
- vork
- lepel
Bereidingswijze
- Zet de oven aan op 180 graden en vet 8 vormpjes in met een beetje boter.
- Doe de gecondenseerde melk in de kom. Voeg hieraan de geprakte banaan toe samen met het ei, zout, de vanillesuiker en gesmolten boter. Roer dit glad met de spatel.
- Meng het bakmeel samen met de baking soda en voeg dit dan toe aan de natte mix. Meng dit tot een beslag en spatel dan de pistache nootjes erdoor.
- Verdeel het beslag over 8 vormpjes. Strooi er dan nog pistache nootjes op en bak ze gaar en goudbruin in 15 minuten.
- Los ze uit de vorm en laat ze afkoelen. Gelijk opeten, want dan zijn de randjes nog krokant!
Eefsfood https://eefsfood.nl/

