[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Zet de oven alvast aan op 180 graden en bekleed de bakvorm met en velletje bakpapier.
Zet een pannetje water op en kook de pompoen blokjes gaar in een minuut of 8. Snipper het uitje fijn en bak deze glazig in de olijfolie samen met alle specerijen en het zout.
Giet de pompoen af en spoel deze koud onder de kraan. Pureer de pompoen en doe dit in de mengkom.
Voeg hier het ui mengsel aan toe, de eieren en ook de pompoenpitten. Meng dit met een spatel.
Roer het zelfrijzend bakmeel door het pompoen/ei mengsel. Verkruimel dan de feta en spatel dit door het beslag.
Schep het beslag in de vorm en strijk glad aan de bovenkant.
Maak af met stukjes pompoen, feta en pompoenpitten.
Schuif de cake voor ongeveer 45 minuten de oven in. Check altijd of deze gaar is voor je hem de oven uithaalt. Bak indien nodig langer. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en stort de cake dan op een rekje. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet de oven alvast aan op 180 graden en bekleed de bakvorm met en velletje bakpapier.
Zet een pannetje water op en kook de pompoen blokjes gaar in een minuut of 8. Snipper het uitje fijn en bak deze glazig in de olijfolie samen met alle specerijen en het zout.
Giet de pompoen af en spoel deze koud onder de kraan. Pureer de pompoen en doe dit in de mengkom.
Voeg hier het ui mengsel aan toe, de eieren en ook de pompoenpitten. Meng dit met een spatel.
Roer het zelfrijzend bakmeel door het pompoen/ei mengsel. Verkruimel dan de feta en spatel dit door het beslag.
Schep het beslag in de vorm en strijk glad aan de bovenkant.
Maak af met stukjes pompoen, feta en pompoenpitten.
Schuif de cake voor ongeveer 45 minuten de oven in. Check altijd of deze gaar is voor je hem de oven uithaalt. Bak indien nodig langer. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en stort de cake dan op een rekje. Bewaar afgedekt in de koelkast.
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]