(Borrel)snacks

Hartige pompoen cake met feta

Hartige pompoen cake met feta

Prep Time25 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr 30 mins
Ingrediƫnten:
 250 g pompoen, in blokjes + extra als topping
 150 g zelfrijzend bakmeel
 100 g feta + extra als topping
 2 grote eieren of 3 kleintjes
 1 tbsp geroosterde pompoenpitten + extra als topping
 5 tbsp olijfolie
 1 grote uit, fijngehakt
 2 tsp kerrie
 1 tsp paprikapoeder
 ½ tsp kardemom
 1 mespuntje cayennepeper
 1 tsp zout
 peper (optioneel)
Materiaal:
 een klein (siliconen) cake vorm
 steelpannetje
 koekenpan
 staafmixer
 mengkom
 bolzeef
 spatel
 velletje bakpapier
Zo maak je het!
1

Zet de oven alvast aan op 180 graden en bekleed de bakvorm met en velletje bakpapier.

2

Zet een pannetje water op en kook de pompoen blokjes gaar in een minuut of 8. Snipper het uitje fijn en bak deze glazig in de olijfolie samen met alle specerijen en het zout.

3

Giet de pompoen af en spoel deze koud onder de kraan. Pureer de pompoen en doe dit in de mengkom.

4

Voeg hier het ui mengsel aan toe, de eieren en ook de pompoenpitten. Meng dit met een spatel.

5

Roer het zelfrijzend bakmeel door het pompoen/ei mengsel. Verkruimel dan de feta en spatel dit door het beslag.

6

Schep het beslag in de vorm en strijk glad aan de bovenkant.

7

Maak af met stukjes pompoen, feta en pompoenpitten.

8

Schuif de cake voor ongeveer 45 minuten de oven in. Check altijd of deze gaar is voor je hem de oven uithaalt. Bak indien nodig langer. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en stort de cake dan op een rekje. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Ingredients

Ingrediƫnten:
 250 g pompoen, in blokjes + extra als topping
 150 g zelfrijzend bakmeel
 100 g feta + extra als topping
 2 grote eieren of 3 kleintjes
 1 tbsp geroosterde pompoenpitten + extra als topping
 5 tbsp olijfolie
 1 grote uit, fijngehakt
 2 tsp kerrie
 1 tsp paprikapoeder
 ½ tsp kardemom
 1 mespuntje cayennepeper
 1 tsp zout
 peper (optioneel)
Materiaal:
 een klein (siliconen) cake vorm
 steelpannetje
 koekenpan
 staafmixer
 mengkom
 bolzeef
 spatel
 velletje bakpapier

Directions

Zo maak je het!
1

Zet de oven alvast aan op 180 graden en bekleed de bakvorm met en velletje bakpapier.

2

Zet een pannetje water op en kook de pompoen blokjes gaar in een minuut of 8. Snipper het uitje fijn en bak deze glazig in de olijfolie samen met alle specerijen en het zout.

3

Giet de pompoen af en spoel deze koud onder de kraan. Pureer de pompoen en doe dit in de mengkom.

4

Voeg hier het ui mengsel aan toe, de eieren en ook de pompoenpitten. Meng dit met een spatel.

5

Roer het zelfrijzend bakmeel door het pompoen/ei mengsel. Verkruimel dan de feta en spatel dit door het beslag.

6

Schep het beslag in de vorm en strijk glad aan de bovenkant.

7

Maak af met stukjes pompoen, feta en pompoenpitten.

8

Schuif de cake voor ongeveer 45 minuten de oven in. Check altijd of deze gaar is voor je hem de oven uithaalt. Bak indien nodig langer. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en stort de cake dan op een rekje. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Hartige pompoen cake met feta

Pompoencake verticaal

1 reactie

Comments are closed.

Binnenkort meer!