Recept
2016-11-20 18:13:35
Serves 4
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
45 minuten
Ingrediënten
- Doosje diepvries pompoen blokjes (450 gram)
- 1 grote prei, in halve ringen
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 blikje kokosmelk
- 600 ml water
- 2 rode uien, grof gesneden
- 2 tenen knoflook, grof gesneden
- 1 bouillonblokje naar keuze (ik nam rund)
- 2 el tomatenpuree
- 1 el kerrie
- 1/2 el gemalen komijn
- peper
- zout
- olijfolie
- kookroom/crème fraîche (optioneel)
- gebakken chorizo (optioneel)
- bieslook (optioneel)
Materiaal
- soeppan
- staafmixer
Bereidingswijze
- Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en zet deze op halfhoog vuur. Bak hierin de uien samen met de kerrie en komijn. Voeg na ongeveer 2 minuten de helft van de prei toe, de knoflook en ook de tomatenpuree. Bak dit samen nog zo'n 2 minuten op laag vuur.
- Voeg dan de pompoen blokjes, kokosmelk, bouillonblokje en het water toe en breng dit aan de kook voor ongeveer 10 minuten.
- Pureer de soep dan glad en ze terug op laag vuur. Doe nu de andere helft van de prei ringen erbij en ook de blokjes paprika. Laat de soep voor nog 15 minuten pruttelen en breng naar eigen voorkeur op smaak met zout en flink wat peper.
- Maak de soep af met crème fraîche, chorizo en bieslook.
Eefsfood https://eefsfood.nl/