Blog

10 Kleine dingen waar ik blij van word

Iedereen heeft wel van die kleine dingen waar je gewoon eventjes heel blij van wordt. Soms sta je erbij stil maar soms ook helemaal niet. Aangezien ik best negatief ben ingesteld (nee, dat vind ik zelf ook niet leuk) leek het mij een goed begin van het nieuwe jaar om eens een paar blije dingen op een rijtje te zetten. Ik zie altijd overal eerst het stomme, slechte en moeilijke van in. Maar als ik enthousiast ben, ben ik ook enthousiast voor 10! Misschien werkt dit wel heel therapeutisch voor mij en is dit een het begin van een maandelijks terugkerend dingetje. Of misschien ook niet en stap ik lekker over op lijstjes met ergernissen. Dat zou me sowieso 10 keer zo makkelijk afgaan.

KOMT IE DAN:

  • Menukaarten waarop staat vermeld of er ergens koriander doorheen of op zit. Zo kan ik op tijd ingrijpen! #teamkoriandersmaaktnaarzeep
  • De geur van limoen. Jeetje dat is zo zo zo lekker! Als ik dat ruik krijg ik daar echt een blij gevoel van.
  • Het moment dat je na een werkdag (zo’n 9 uur staan) op je fiets stapt. Zo fijn om even te zitten. Dat je dan ook nog moet trappen maakt echt helemaal niet uit..
  • Wanneer je met 0 wijnkennis een wijntje uitkiest van de kaart en die gewoon vet lekker blijkt te zijn! #winning 
  • Snackbars waar je echte echte echte mayonaise krijgt bij je friet. Dat gebeurt namelijk nog zelden.. Meestal is het frietsaus wat de klok slaat. Proef je het verschil niet? Ga je schamen! *knipoog* 
  • Dat wanneer ik (vreemde)mensen vertel dat ik schoenmaat 45 heb (kon ik maar zeggen dat het een grap was) ze bijna altijd zeggen: ‘woow echt waar?! Nou dat zie je er echt niet aan af!’ En dat is dan weer een bevestiging dat ik na al die jaren heel goed ben geworden in ‘kleiner’ dan ze zijn ogende schoenen te kopen. En dat, dat is best leuk! 
  • Hoe leuk ik koken ook vind. ’s Avonds aanschuiven bij di mama en een lekker bord eten voor je neus krijgen is altijd een feestje.
  • Muziek van artiesten waarvan je fan bent in het ‘wild’ horen. Dat heeft altijd iets extra’s ten opzichte van dat je het gewoon zelf aanzet. Ik ben regelmatig schuldig aan een kleine dansmove in de supermarkt.
  • Een broodje kroket! Moet ik daar nog meer over zeggen?
  • ’s Nachts ergens wakker worden, op de klok kijken en constateren dan je nog minstens een uur of 3 kan slapen. Dat is zo fijn! 

Geloof me, dit was geen makkie! En dat komt niet omdat ik niet genoeg blije dingen kan bedenken maar omdat ik eerst 5 negatieve of ergernis dingen bedenk tegenover 1 leuke. Zoals je kunt lezen komt de helft van deze blije dingen voort uit een ergernis. Oh oh oh, ik heb dus een beetje vals gespeeld. Oeps!

Ik denk dat mijn volgende lijstje een lijst met leuke dingen wordt. Want ja ik doe heel veel leuke dingen en daar word je automatisch blij van. En nee ik ben echt niet zo negatief. Vooral dat ergeren ben ik echt kampioen in. Dat een beetje minder zou soms best fijn zijn!

Nog 1 blij ding om mee af te sluiten: koffie en koekjes!
Koffie en koekjes
Liefs,
Eef

No products in the cart.