Recept
2016-12-30 10:19:00
Porties: 7
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
2 uur
Totaal
2 uur 30 minuten
Ingrediënten
- 7 flinke stoofperen
- 800 ml druivensap
- 300 ml rode wijn
- flinke scheut Cointreau
- 2 el stoofpeertjes kruiden (GreenGypsy)
- 1 citroen, de schil ervan
- 1 el vanille extract
Materiaal
- een grote pan + deksel waar ze allemaal tegelijk in kunnen drijven
- houten spatel/lepel
- dunschiller
- aardappelschilmesje
Bereidingswijze
- Schil de peren en laat deze heel. Je kunt ze ook in partjes snijden en het klokhuis er alvast uithalen. Wanneer je ze heel laat is het mooier presenteren of je kunt ze nog leuk gebruiken in een cake of taart bijvoorbeeld.
- Doe alle ingrediënten in de pan en doe hier de peren bij. Breng het geheel aan de kook.
- Leg dan de deksel op de pan en laat dit op laagvuur zachtjes koken voor minimaal 2 uur.
- Laat ze afkoelen en bewaar ze met kookvocht en al in de koelkast. Dit is zeker een week houdbaar!
Notities
- Heb je geen stoofpeertjes mix? Dan kun je bijvoorbeeld 2 kaneelstokjes, 2 steranijs en wat kruidnagel toevoegen.
Eefsfood https://eefsfood.nl/


Deze stoofperen zijn ook heerlijk in je havermout samen met wat kaneel, honing en pecannoten!
Bekijk hier het recept voor een stoofpeer-macadamia cake
GreenGypsy stoofpeertjes mix bestellen? Klik dan HIER