Recept
2016-12-20 12:04:30
Porties: 8
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
11 minuten
Totaal
2 uur 30 minuten
Ingrediënten
- 140 gram neutrale cruesli of granola
- 30 gram havermout
- 40 gram kokosrasp
- 3 el gecondenseerde melk
- 40 gram roomboter
- mespuntje zout
Vulling
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker
- 150 gram perzik uit blik, uitgelekt
- merg van een half vanillestokje
Topping
- 2 passievruchten
- 40 gram gevriesdroogde perzik stukjes
- 1,5 el kokosrasp
- witte chocolade krullen
Materiaal
- een ronde en platte kartel bakvorm met losse bodem
- staafmixer met maalbakje
- steelpan
- handmixer
Bereidingswijze
- Zet eerst de oven aan op 180 graden en laat de boter zachtjes smelten in een steelpan.
- Maal dan de cruesli of granola fijn in het staafmixer maalbakje. Voeg dan de rest van de bodem ingrediënten toe incl de gesmolten boter. Mix dit tot een kruimelig geheel.
- Stort dit in het bakblik en verdeel het gelijkmatig over de bodem en het opstaande randje. Duw goed aan!
- Bak de bodem voor ongeveer 11 minuten en laat deze dan volledig afkoelen.
- In de tussentijd klop je de slagroom op samen met de suiker en vanille. De slagroom moet echt goed stevig zijn.
- Pureer dan de goed uitgelekte perzik tot puree en spatel dit voorzichtig door de slagroom. Zet vervolgens in de koelkast.
- Wanneer de bodem helemaal is afgekoeld kun je het slagroom mengsel hierin doen.
- Garneer de taart met de inhoud van 2 passievruchten, stukjes gevriesdroogde perzik, kokosrasp & witte chocoladekrullen.
- Probeer de hele taart wel dezelfde dag nog op te maken want de bodem wordt wel zacht als je hem nog een dag wil bewaren en dat is minder lekker.
Eefsfood https://eefsfood.nl/
