(Borrel)snacks

Serranoham stengels met rode pesto

Recept
Porties: 10
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
35 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
35 minuten
Ingrediƫnten
 1. 1 rol bladerdeeg van 40 bij 24 cm
 2. 5 tl rode pesto
 3. 5 plakken Serranoham
 4. 40 gram pecorino kaas, fijn geraspt
 5. 2 el pijnboompitten
 6. 1 eidooier
 7. peper
Materiaal
 1. bakplaat
 2. bakpapier
 3. pizza snij wieletje
 4. paletmes/spatel
Bereidingswijze
 1. Zet de oven aan op 190 graden en zet de bakplaat klaar met een velletje bakpapier erop.
 2. Rol de plak bladerdeeg uit op het aanrecht. Doe hier de rode pesto op en smeer dit helemaal uit tot er overal een heel dun laagje zit. Verdeel dan wat geraspte pecorino over de hele plak bladerdeeg.
 3. Maak dan met je pizza wiel repen bladerdeeg van ongeveer 3,5 cm. Halveer in de lengte de plakken Serranoham. Leg steeds een half plakje ham op zo'n strook deeg en twister deze ongeveer 2-3 keer en leg vervolgens op de bakplaat. Herhaal dit met alle stroken tot je er tien hebt. Er passen er 8 naast elkaar op de bakplaat en dan nog 2 erboven.
 4. Kluts het eidooier los en smeer hiervan een laagje op de 'kale' stukjes bladerdeeg. Je kunt een kwastje gebruiken maar met je wijsvinger gaat dit ook prima. Verdeel dan de pijnboompitten over de stengels en draai er nog een beetje verse peper overheen.
 5. Bak de stengels af in ongeveer 15 minuten. Serveer direct!
EEFSFOOD https://eefsfood.nl/
img_7972
img_7976

Je winkelmandje is nog leeg.