
Recept
2016-10-22 11:14:27
Porties: 11
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
18 minuten
Totaal
40 minuten
Uienringen
- 5 uien van ongeveer 8 cm doorsnee
- 100 gram cornflakes
- 3 eetlepels bloem
- 1 geklutst ei
- 1/2 tl kerriepoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 8 druppels tabasco
- mespuntje zout
Dipsaus
- 2 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 1 el chilisaus
- 1 tl sambal
Materiaal
- staafmixer met maalbakje
- velletje bakpapier
- een paar schaaltjes
Bereidingswijze
- Zet de oven aan op 200 graden en zet alvast een bakplaat klaar met een bakpapiertje erop.
- Snij met schil en al de uien in ringen van ongeveer 1 cm dik. Haal dan het schilletje eraf en ook de buitenste rand van de ui. Deze is vaak taai. Schuif dan de buitenste 2 ringen eraf, zorg dat deze wel aan elkaar blijven zitten. Dit vormt samen 1 uienring.
- Maal de cornflakes helemaal fijn. Doe dit dan in een plat schaaltje. Het eitje kluts je samen met de tabasco, paprikapoeder, kerriepoeder en het zout. Doe dit ook in een plat schaaltjes net zoals de bloem.
- Haal de uien eerst door de bloem en schud dit zachtjes af, dompel ze dan onder in het ei en bekleed ze dan helemaal met cornflakes kruim. Leg ze vervolgens op de bakplaat.
- Schuif de ringen in de oven en bak voor ongeveer 8 minuten. Draai dan de ringen om en bak deze nog voor 8 tot 10 minuten.
- In de tussentijd maak je het sausje door alles door elkaar heen te roeren.
- Serveer direct uit de oven!
Notities
- Dit recept is vernieuwd op 29-12-2016
Eefsfood https://eefsfood.nl/
