Recept
2016-12-26 12:09:00
Porties: 4
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
18 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
- 4 ontdooide plakjes bladerdeeg
- 2 middelgrote uien
- 2 takjes verse tijm
- balsamicostroop
- gezouten pecannoten
- 4 tl crème fraîche
- 4 kleine klontjes boter
- peper
- zout
Materiaal
- metalen muffin bakvorm (voor 6)
- ronde uitsteker
- afkoel rekje
Bereidingswijze
- Zet eerst de oven aan op 200 graden.
- Doe in 4 vormpjes van de muffin vorm een klontje boter. Niet te weinig want dit voeg je ook toe voor de smaak en niet alleen als anti aanbak.
- Snij dan uit het midden van de uien 2 plakken van ongeveer een cm dik. Deze moeten precies op de bodem van zo'n vormpje passen. Leg ze op de boter.
- Verdeel dan de blaadjes van 1 takje tijm over de plakken ui. Doe hier ook wat zout en peper op.
- Steek dan 4 rondjes bladerdeeg uit zo groot als de bovenkant van de vormpjes. Bladerdeeg krimpt altijd als het bakt dus dan komt het vanzelf op de ui terecht.
- Zet de bakvorm voor ongeveer 18 minuten in de oven. Tot het bladerdeeg mooi bruin en gaar is.
- Los de taartjes dan op z'n kop op een rooster.
- Serveer ze nog warm met een schepje crème fraîche erop, een swirl balsamico stroop, tijm blaadjes en een paar grof gehakte pecannoten.
- Heerlijk als voorgerecht of bij de borrel!
Eefsfood https://eefsfood.nl/
