• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten Taart recepten

Vanille-citroen-meringue taart

Eefje
Geen reacties
20 december 2016
Vanille citroen meringue taart EEFSFOOD


Red velvet taart lovers opgelet! Deze taart is een variant + andere toevoegingen op mijn red velvet taart recept. Hou je niet van botercrème of hele stevig maar toch smeuïge cake, dan zou ik doorzoeken naar een ander recept 😉 Hou je hier wel van? Pak dan een tas, je portemonnee en spring op de fiets richting de supermarkt. Zeker als je nog een show stuk nodig hebt op de kersttafel!

Recept
2016-12-19 10:05:31
Porties: 16
Bewaren
Printen
Voorbereiding
45 minuten
Kook/baktijd
50 minuten
Totaal
5 uur
Voorbereiding
45 minuten
Kook/baktijd
50 minuten
Totaal
5 uur
Ingrediënten
  1. 725 gram kristalsuiker
  2. 325 gram roomboter
  3. 480 gram zelfrijzend bakmeel
  4. 320 ml volle melk
  5. 7 eieren
  6. merg van 1 vanille stokje
  7. rasp van 2,5 citroen
  8. sap van een halve citroen
  9. 1 tl bakingsoda
  10. mespunt zout
Crème
  1. 300 gram roomboter
  2. 300 gram roomkaas
  3. 200 gram witte chocolade
  4. merg van 1 vanillestokje
  5. poedersuiker (optioneel)
Topping
  1. 1 zak witte merengue kerstkransjes
  2. poedersuiker
  3. eetbaar goudpoeder
Materiaal
  1. 2 springvormen van 18 cm doorsnee
  2. bakplaat
  3. bakpapier
  4. Kitchen aid keukenmachine, gebruik de vlinder
  5. steelpannen voor au bain marie smelten
  6. spatel
  7. paletmes
  8. eetbaar goudpoeder + kwastje
  9. koekjes uitsteker, stervorm
  10. zeefje
  11. spuitzak (optioneel)
  12. afkoel rekje
Bereidingswijze
  1. Zorg eerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zet de oven dan aan op 175 graden. Bekleed de bodem van beide springvormen met bakpapier en smeer de randen in met boter.
  2. Roer de boter los en een beetje luchtig. Warm het een beetje bij door de kom in een gootsteen met heet water te zetten.
  3. Voeg dan de suiker, vanille, citroenrasp en het zout toe en laat dit een paar minuten op lage stand draaien.
  4. Voeg dan een deel melk, eieren en bakmeel toe en meng tot het allemaal is opgenomen. Doe dit in ongeveer 4 keer tot dat de eieren, melk en bakmeel op zijn.
  5. Doe dan de baking soda samen met het citroensap in een schaaltje. Het gaat flink bruisen dus pak niet een te klein schaaltje. Giet dit dan op het beslag en spatel handmatig door.
  6. Hou dan ongeveer 600 gram beslag apart. Verdeel de rest gelijkmatig in de vormen. Bak deze voor ongeveer 40 minuten. Check altijd of het gaar is voordat je het de oven uithaalt. Baktijden kunnen enorm verschillen in andere ovens.
  7. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verspreidt hier het apart gehouden beslag overheen. Zodra je de cakes uit de oven haalt schuif je de bakplaat erin voor ongeveer 7-10 minuten. Hou het in de gaten, het hoeft alleen gaar te worden en niet teveel bruin te kleuren.
  8. Haal de cakes uit de vormen en leg deze af te koelen op een rekje. Als de beslag plak gaar en uit de oven is, haal deze dan gelijk van de bakplaat af en laat op het aanrecht afkoelen.
  9. Warm de boter voor de crème ook alvast bij en klop deze eerst minstens een kwartier op de hoogste stand. Laat dan nog 5 minuten draaien op een lage stand. Schep er dan steeds een beetje roomkaas bij tot dat dit er allemaal doorheen gemengd zit en zet de machine uit.
  10. Smelt dan de witte chocolade au bain marie. Laat het niet te heet worden want dan moet je alleen maar langer wachten tot het weer is afgekoeld. Wanneer de witte chocolade handwarm of kouder is kun je het op de laagste stand draaiend bij het roomkaas/boter mengsel gieten. Voeg ook de vanille toe. Meng tot je een gladde egale crème hebt. Omdat de rest van de taart flink zoet is vind in ik de crème zo goed in balans met de taart. Als je de crème niet zoet genoeg vindt, voeg dan nog wat poedersuiker toe.
  11. Waneer de cakes zijn afgekoeld snij je deze horizontaal door midden. Strijk een mooie niet te dikke laag crème op de eerste plak cake (dit is het gemakkelijkst met een spuitzak te doen). Verkruimel een schuim kerstkransje en verdeel deze hier overheen. Leg dan de volgende plak cake erop en duw deze een beetje aan. Herhaal dit tot de cake helemaal is opgebouwd uit 4 lagen. Smeer dan de cake rondom strak af met de crème.
  12. Verwijder voorzichtig het bakpapier van de beslag plak. Steek hier sterren uit (andere kerst vormpjes kunnen natuurlijk ook). Bestrijk de sterren heel licht met het goudpoeder, doe dit met een klein kwastje en gebruik vooral niet teveel. Plak deze rondom tegen de taart.
  13. Breek de kerstkransjes in grove stukken en bouw deze bovenop de taart. Snij een aantal cake sterren doormidden en steek deze ertussen. Maak af met poedersuiker voor een beetje extra kerstsfeer.
Notities
  1. De taart is het mooist en strakst te snijden wanneer deze volledig gekoeld is.
  2. Op kamertemperatuur smaakt hij alleen een stuk beter.
door Eefje
Eefsfood https://eefsfood.nl/
img_7774
Toch liever een red velvet taart maken? Klik dan HIER voor het recept!

Bakblog Citroentaart foodblog Kersttaart Recept Red velvet maar dan anders Taart taart met 4 lagen Vanille
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
vorig bericht

December sneeuwpop cakejes

volgend bericht

Kerstdiner zonder stress, dat doe je zo!

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart recepten

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart recepten

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes recepten Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes recepten Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Witte chocolade botercrème zelf maken

4 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
CHOCO INSPO🍫 ⠀⠀⠀ Joehoeee, ik heb wat leu CHOCO INSPO🍫
⠀⠀⠀
Joehoeee, ik heb wat leuks gemaakt vandaag🎉 In de categorie; eetbare kado’tjes (voor jezelf en/of om weg te geven)👌🏻 Iedereen kent denk ik wel de chocoladeblokken op een stokje om warme chocolade  mee te maken? Die kun je natuurlijk ook zelf maken!
⠀⠀⠀
Ik gebruikte onder andere:
➡️Pure- ,witte- en melkchocolade
➡️Crispy karamel chocolade parels
➡️(Mini) marshmallows
➡️Verschillende sprinkles
➡️IJsstokjes
➡️IJsblokjes vorm
➡️Goud parelmoer poeder
➡️Gouden eetbare glitters
⠀⠀⠀
Zorg voor ongeveer 40 gram chocolade per blokje! Lekker roeren door de hete (plantaardig)melk en dan is het heerlijk om de zacht geworden marshmallow van het stokje af te eten😋
⠀⠀⠀
Zet minimaal 1,5 uur in de koelkast, langer kan zeker geen kwaad. Maak ze af door in een folie zakje te zetten en dicht te knopen met een gezellig lintje. Knoop er eventueel een leuk kaartje aan❤️ Daarna buiten de koeling bewaren. Lijkt het je leuk om te maken? Sla dan vooral de video op✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #warmechocolademelk #sprinkles #chocoinspo #marshmallows #goudglitter #makingofreel #feestdagen #hotcacao
“HIER KAN IK UUUUUREN NAAR KIJKEN!😍” ⠀⠀ “HIER KAN IK UUUUUREN NAAR KIJKEN!😍”
⠀⠀⠀
Dit krijg ik altijd veel te horen als ik soortgelijke beelden deel in mijn stories. Jullie willen meer, dus jullie krijgen meer🎉 18 hele seconden, maar hoera voor opnieuw, opnieuw & opnieuw🎥
⠀⠀⠀
Help jij mee de video te supporten? Een like en reactie helpt daarbij, maar oplsaan ook✅ Zo kunnen er nog meer mensen genieten van 18 seconden ‘Zen TV’📺
⠀⠀⠀
Dank alvast! Liefs, Eefje❤️
⠀⠀⠀
#eefsfood #zentv #opspuiten #decoreren #chilltv
BOTERKOEK MET STUKJES SPECULAAS GEVULD MET PISTACH BOTERKOEK MET STUKJES SPECULAAS GEVULD MET PISTACHESPIJS🤤
⠀⠀
adv - Na lange tijd stonden we weer eens samen in een keuken🎉 We hadden jullie gevraagd om ingrediënten in te sturen en daarna op je favoriet te stemmen. Hier kwam speculaas en pistache uit. Daar weten wij wel raad mee!
⠀⠀
We hebben gebruik gemaakt van de Square Cake Tin 18 x 18 van Tala. De vorm is niet eens ingevet en de boterkoek kwam er PERFECT uit! Dit komt door de dubbele non-stick laag. Alle Tala bakvormen zijn BPA-, PFAS- en PFOA-vrij en je hebt ook nog eens 10 jaar garantie. Wat wil je nog meer?
⠀⠀
Dit heb je nodig:
300 gram patentbloem
250 gram roomboter
100 gram kristalsuiker
80 gram witte basterdsuiker
70 gram speculaasjes, in stukjes
Rasp van een halve (bio) citroen
Snufje zout
Vulling:
180 gram rauwe pistachenoten
120 gram kristalsuiker
40 gram eiwit
2 el citroensap
Snuf zout
Topping:
1/2 geklutst ei
20 gram rauwe pistachenoten fijngehakt
⠀⠀
Meng de koude boter samen met de suikers, citroenrasp en het zout. Wanneer dit door elkaar zit voeg je de bloem toe. Meng ook dit op lage stand door elkaar. Als het deeg begint te vormen doe je de speculaas stukjes erbij.
⠀⠀
Verdeel het deeg in tweeën en maak alvast 1 plak op maat om later bovenop te leggen. De tweede kan in de vorm blijven zitten.
⠀⠀
Maak de spijs door alles hiervoor door elkaar te malen. De noten zijn vooraf geroosterd voor meer smaak (8-10 minuten op 180 graden). Maak verder af zoals je in de video ziet.
⠀⠀
Bak eerst 20 minuten op 180 graden, dan 10 minuten op 200 en daarna nog 5-10 minuten op 180. Gezien deze vorm een losse bodem heeft ontsnapt er tijdens het bakken een klein beetje boter. Leg er een stukje aluminiumfolie onder, zodat het niet op de bodem van je oven terecht komt. Ook maken? Sla het recept vooral op✅
⠀⠀
In samenwerking met @talacooking.nl 👩🏻‍🍳
⠀⠀
Liefs van ons! #talacooking #bakvorm #boterkoek #speculaas #pistachespijs #bakrecept #makingofreel
DIT IS ECHT EEN KNALLER😍 ⠀⠀⠀ Gevuld specu DIT IS ECHT EEN KNALLER😍
⠀⠀⠀
Gevuld speculaas, daarop een dikke laag kaneelmousse met een frisse appeltjes topping🍏 Hemelse combinatie, wat wil je nog meer?!
⠀⠀⠀
Ik zag dat ie alweer een paar keer is gemaakt en dat vind ik te gek🙌🏻 Je vind het recept makkelijk door te zoeken op ‘kaneelmousse Eefsfood’🔎
⠀⠀⠀
WIE WIL ER EEN PUNTJE??👇🏻 Sla je ‘m op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #gevuldspeculaas #kaneelmousse #amandelspijs #sinttaart #bakrecept #appeltopping
FOODIE KADOTIPS VOOR DE FEESTDAGEN🎁 ⠀⠀⠀ Y FOODIE KADOTIPS VOOR DE FEESTDAGEN🎁
⠀⠀⠀
Yes, ik heb een leuk lijstje gemaakt en deze is nú te vinden op eefsfood.nl✨ (link in bio). Je vind er meer dan 12 tips!
⠀⠀⠀
Ik weet zeker dat het helpt bij het vinden van een goed kado of je te laten inspireren voor je eigen verlanglijstje📝
⠀⠀⠀
Extra tip; geef aandacht aan het inpakken, dat vind ik zelf het allerleukst🤩
⠀⠀⠀
Heb jij zelf nog een aanvulling op de lijst? Deel dit vooral hieronder, daar hebben we allemaal iets aan👇🏻
⠀⠀⠀
Sla de Reel vooral op als je ‘m leuk vindt✅ Is weer heel iets anders dan ik normaal doe.
⠀⠀⠀
Liefs, Eefje❤️
⠀⠀⠀
#eefsfood #kadotips #foodie #inpakken #feestdagen #kerstkado #foodietips #kado #cadeau
CRIPSY & STICKY OESTERZWAM WRAPS🔥 ⠀⠀⠀ Dit CRIPSY & STICKY OESTERZWAM WRAPS🔥
⠀⠀⠀
Dit is echt goddelijk én hartstikke vega (makkelijk vegan te maken)🌱 Ik ga hier vannacht van dromen, zó goed!🥰 Ook maken? Dit heb je nodig👇🏻
⠀⠀⠀
Voor 3 stuks:
➡️3 kleine wraps
➡️150 gram oesterzwammen, in reepjes
➡️2 snack komkommers, in reepjes
➡️3 plukjes taugé, ongeveer 50 gram
➡️1/4 rode ui, in halve ringen
➡️1,5 el (vegan) mayonaise
➡️1,5 el sriracha
➡️Kleine el hoisin
➡️Schepje (geroosterde) sesamzaadjes
➡️Grof gehakte peterselie
➡️Zonnebloemolie om in te bakken
➡️1 el maizena
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️1/2 tl paprikapoeder
➡️1/2 tl five spices poeder
⠀⠀⠀
Scheur de oesterzwammen in reepjes en hussel hier de maizena en specerijen doorheen.
⠀⠀⠀
Verhit een dikke laag olie in een koekenpan en snijd ondertussen de ui en komkommer.
⠀⠀⠀
Bak de oesterzwammen bruin en krokant en een paar minuten. Laat uitlekken op wat keukenpapier en meng dan met de hoisin en sesamzaadjes.
⠀⠀⠀
Bouw de wraps op, maak af met mayo, sriracha & peterselie. Aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Echt; ga dit maken en sla ‘m op voor later✅ Bedank me later😋
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #wraps #oesterzwammen #tauge #komkommer #rodeui #sticky #crispy #sriracha
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!