Ik heb een beetje vals gespeeld door kant en klare cakejes te gebruiken. Je kunt natuurlijk ook zelf lekkere cakejes bakken en deze dan gebruiken. Bijvoorbeeld deze vanille cakejes. Het ging me vooral om het idee om ze zo lekker decembers te decoreren. Wie de gouden tip heeft om er nog hark handjes in/bij te maken mag zich melden 😀
Recept
2016-12-19 14:19:48
Porties: 8
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
- 8 simpele kant en klare (custard) cakejes
- 300 ml slagroom
- 2 el suiker
- 1 tl vanilla bean pasta of merg van een half vanillestokje
- 40 gram kokosrasp
- 80 gram pure chocolade
- klein stukje wortel
- eetbare snoep oogjes
- choco decoratie stift
Materiaal
- 2 steelpannen om de chocolade au bain marie te smelten
- spuitzak met glad spuitmondje
- aardappelschilmesje
- handmixer
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Haal de papiertjes van de cakejes en dip deze dan aan de bovenkant in de chocolade. Zet dan even in de koelkast of vriezer om de chocolade te laten stollen.
- Klop de slagroom stijf samen met de suiker en vanille. Doe dit dan in de spuitzak.
- Spuit eerst een grote bol slagroom op het cakeje. Dit doe je door je spuitzak op dezelfde hoogte te houden en er slagroom uit te spuiten tot je een bol hebt. Als je mee gaat omhoog krijg je een puntig torentje en dat wil je in dit geval niet. Herhaal dit dan met een klein bolletje er bovenop.
- Strooi er kokosrasp overheen en schud of blaas de overige kokos er voorzichtig af.
- Snij de wortel in kleine langwerpige stukjes en duw deze in het midden van het hoofdje half in de slagroom. Plak met nog wat vloeibare overgebleven chocolade de snoep oogjes vast en maak een mondje met de decoratie stift. Bewaar in de koelkast!
Eefsfood https://eefsfood.nl/