Recept
2016-12-11 10:29:33
Serves 1
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Totaal
15 minuten
Ingrediënten
- 2 (oude) witte bolletjes, gehalveerd
- 1 ei
- scheut slagroom, ongeveer evenveel als het ei
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl speculaaskruiden
- 1/2 tl vanille extract
- 1 Jonagold appel, geschild en in blokjes
- een handje diepvries kersen
- 1 el vanillesuiker, het liefst zelf gemaakte
- 1 el pecannoten, verkruimeld en geroosterd
- 1 el amandelen, grof gehakt en geroosterd
- agavesiroop
- klontje boter om in de bakken
Materiaal
- 2 koekenpannen
- schaaltje
- spatel
- vork
Bereidingswijze
- Kluts met een vork het ei, de slagroom, kaneel, vanille en speculaaskruiden tot een beslag.
- Zet een koekenpan op laag vuur en doe hier een klontje boter in. Dompel de broodjes goed door het beslag. Leg ze dan in de pan en bak deze om en om lekker bruin.
- In de tussentijd bak je de stukjes appel kort in een klontje boter en doe je er een klein scheutje agavesiroop erbij. Haal dit dan uit de pan.
- Doe dan de kersen in de pan en plet deze met een vork. Zo komt er ook nog een beetje sap uit.
- Leg de wentelteefjes op het bord schep hierop de appel. Strooi er dan een eetlepel vanillesuiker overheen. Schep de kersen erop en verdeel de noten eroverheen. Maak af met een swirl agavesiroop.
Eefsfood https://eefsfood.nl/