(Borrel)snacks

Simpele quiche met kaas en spekjes

Recept
Porties: 12
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
35 minuten
Totaal
1 uur
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
35 minuten
Totaal
1 uur
Ingrediënten
 1. 9 plakjes bladerdeeg, ontdooid
 2. 10 cherrytomaten, gehalveerd
 3. 5 eieren
 4. 1 bakje creme fraiche, 200 gram
 5. 250 gram spekreepjes
 6. 150 gram geraspte kaas
 7. 1 ui, fijngesnipperd
 8. 2 tl kerrie
 9. 1 tl paprikapoeder
 10. peper
 11. 1 el bloem, voor het deeg
Materiaal
 1. springvorm 24 cm
 2. bakpapiertje
 3. koekenpan
 4. deegroller
 5. aardappelschilmesje
 6. bolzeef
 7. vork
 8. staafmixer
Bereidingswijze
 1. Zet de oven eerst aan op 200 graden.
 2. Leg de plakjes bladerdeeg in een vierkant, dus 3 rijen van 3. Zorg dat de randjes elkaar overlappen met ongeveer een halve centimeter. duw dit met je vingers goed aan. Bestuif dan met een heel klein beetje bloem en rol het deeg even aan zodat je 1 grote plak heb ipv 9 kleine.
 3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en bekleed dan de hele vorm met het deeg. Snij de randjes strak af door met de scherpe kant van een aardappelschilmesje langs de rand van de bakvorm te glijden. Prik met een vork flink wat gaatjes in de bodem.
 4. Zet de koekenpan op halfhoog vuur en doe hier de spekjes in. Snipper intussen de ui fijn. Giet het ergste vocht af wat uit de spekjes is gekomen. Bak daarna ook de ui mee samen met de kerrie en paprikapoeder. Dit is klaar wanneer jij de spekjes genoeg uitgebakken vindt.
 5. Verdeel dit op de bodem van de taart. Strooi hier dan 100 gram kaas overheen.
 6. Mix 1 ei samen met de crème fraîche en flink wat peper met de staafmixer tot een glad mengsel. Voeg dan de andere eieren toe en mix dit ook heel even mee. Giet dit dan over de kaas en spekjes. Strooi dan de 50 gram overgebleven kaas hier overheen en verdeel de gehalveerde tomaatjes.
 7. Zet de taart in de oven voor ongeveer 35 minuten. Wordt het deeg te snel te donker? Zet de oven dan iets lager en bak iets langer.
EEFSFOOD https://eefsfood.nl/

1 reactie

Comments are closed.

Je winkelmandje is nog leeg.