Recept
2016-11-28 14:54:51
Porties: 9
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Totaal
1 uur
Ingrediënten
- 6 Bastogne koeken + nog een halve
- 50 gram monchou
- 9 diepvries kersen
- 100 gram chocolade naar keuze (ik gebruikte puur)
Materiaal
- velletje bakpapier
- spullen om de chocolade au-bain-marie te smelten
- keukenmachine
- snijplankje
Bereidingswijze
- Zorg als eerst dat de chocolade au-bain-marie staat te smelten (laat het niet te heet worden).
- Maal 6 Bastogne koeken helemaal fijn in de keukenmachine. Voeg dan 50 gram monchou toe en maal tot je een soort deegje hebt.
- Verdeel dit in 9 balletjes. Plet deze dan tussen je handpalmen. Doe hier een bevroren kers in en vouw/rol het deegje hieromheen. Zorg dat de kersen helemaal bekleed zijn en rol ze dan voorzichtig zo mooi rond mogelijk. Als de kersen ontdooien komt er best wat vocht uit, en je wil niet dat dat eruit lekt.
- Haal de balletjes 1 voor 1 door de gesmolten chocolade en leg deze op het bakpapier dat op een snijplankje ligt. Doe er direct een beetje Bastogne kruimels overheen, dit blijft dan nog goed plakken aan de chocolade. Zet ze voor ongeveer een half uurtje in de koelkast. Door de bevroren kers erin zijn ze snel koud en is de chocolade snel hard.
- Voor langere tijd bewaren? Doe dit ook in de koelkast.
Eefsfood https://eefsfood.nl/