Recept
2016-11-27 09:47:46
Porties: 14
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Totaal
5 uur
Ingrediënten
- 200 gram melk chocolade
- 50 gram extra pure chocolade (70%+)
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 6 karamel reepjes, in kleine blokjes (ik gebruikte die van Lonka)
- 2 flinke handjes kruidnoten, grof gehakt
- extra karamelblokjes en kruidnoten als topping
- zeezout flakes (optioneel)
Materiaal
- steelpan
- spatel
- cakeblik of ander bakje bekleed met bakpapier
- groot scherp mes
Bereidingswijze
- Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpan op het laagste vuurtje die je hebt. Roer regelmatig met de spatel.
- Hak in de tussentijd de chocolade in stukken en doe dit in een schaaltje. Blijf roeren in de gecondenseerde melk. Dit kan vrij snel aanbranden als je dit niet doet.
- Snij dan de karamel in blokjes en hak de kruidnoten.
- Als de gecondenseerde melk tegen de kook aan zit zet je het vuur uit en voeg je de chocolade toe. Roer dit tot het helemaal gesmolten is en je een mooi gladde massa hebt.
- Voeg dan de karamel en kruidnoten toe en roer dit er snel doorheen (voordat het te stevig wordt).
- Stort dit in de vorm en maak glad aan de bovenkant. Strooi de rest van de karamel en kruidnoten eroverheen en ook eventueel wat zout.
- Laat buiten de koeling afkoelen en zet het dan in de koeling voor ongeveer 4 uur. Je kunt dit ook versnellen door de vriezer te gebruiken. Dan heb je ongeveer 1,5 nodig!
- Haal de fudge uit de vormen haal het bakpapier eraf en snij in blokken met een groot scherp mes.
Eefsfood https://eefsfood.nl/