Recept
2016-11-17 13:50:50
Porties: 7
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
- 120 gram havermout
- 40 gram zelfrijzend bakmeel
- 40 gram roomboter
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 40 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 2 volle tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- 40 gram rozijnen
- 20 gram pompoenpitten
- mespuntje zout
Materiaal
- bakplaat
- pakpapier
- mengkom
Bereidingswijze
- Zet de oven alvast aan op 190 graden en leg een bakpapiertje op de bakplaat.
- Meng alles door elkaar behalve de havermout, bloem, pompoenpitten en rozijnen. Ik doe dit met de hand. Zo kun je ook de boter goed fijn kneden.
- Wanneer dit gemengd is voeg je het bloem en de havermout toe. Kneed dit geheel tot een deeg.
- Voeg dan als laatste de rozijnen en pompoenpitten toe.
- Maak van het deeg 7 gelijkmatige ballen en duw deze een beetje plat tot je een schijfje hebt. Leg ze dan op de bakplaat met een beetje ruimte ertussen.
- Bak de koeken ik 15 minuten af. Wanneer ze zijn afgekoeld zijn de stevig en krokant.
Notities
- Je kunt ook noten, zonnebloempitten of bijvoorbeeld cranberry's toevoegen
Eefsfood https://eefsfood.nl/