Recept
2016-11-12 14:22:02
Serves 6
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Totaal
1 uur 15 minuten
Ingrediënten
- 300 gram mascarpone
- 300 ml slagroom
- 150 gram biscotti koekjes
- 75 gram basterdsuiker
- vanillemerg van 1 stokje
- rasp van 1 citroen
- sap van een halve citroen
- 90 ml limoncello
- 40 gram pistachenoten, grof gehakt
Materiaal
- mengkom
- spatel
- 6 glazen
- rasp
- handmixer
Bereidingswijze
- Meng de mascarpone samen met de basterdsuiker, vanille, citroenrasp en sap tot een glad mengsel.
- Klop de slagroom stijf.
- Hak de biscotti's in grove stukken en verdeel dit over de glazen.
- Giet in elk glas ongeveer 15 ml limoncello over de koekjes.
- Spatel dan de slagroom door de mascarpone tot dit ook goed gemengd is
- Verdeel dit mengsel dan over de glazen en maak af met nog een beetje citroenrasp en pistache nootjes.
- Zet de glazen voor een uur in de koelkast, het stijft dan nog een heel klein beetje op. Niet noodzakelijk, want het zit toch in een glas.
- Dit toetje kun je ook makkelijk een paar uur van tevoren maken.
Eefsfood https://eefsfood.nl/