Blog

Dineren op een geheime locatie

Door lieve Anja van @byanjaroos werd ik meegevraagd voor een 4 gangen diner met bijpassende wijnen op een nog geheime locatie in Rotterdam. Daar heb ik natuurlijk niet lang over na hoeven denken, dat begrijpen jullie wel. I’m in!

De dag van het etentje zou Anja een bericht ontvangen met hoe laat en waar we moesten zijn. Om 19h werden we bij SUE verwacht. Hier werden we ontvangen met een lekker glaasje bubbels. In groepjes werden wij meegenomen naar de locatie van het diner. Dat was gelukkig niet ver weg want ik had al blaren opgelopen. We moesten er namelijk ook een beetje netjes uitzien dus ik had de gok gewaagd en mijn hakken aangedaan.. Ja, dat was niet zo slim! 

HUTSPOT, een conceptstore die eigenlijk deze week haar deuren al had willen openen. Dat is niet helemaal gelukt, wat natuurlijk altijd kan gebeuren. Er werd nog druk gewerkt en aan de verse verflucht kon je niet ontkomen. Bij binnenkomst werd gelijk ons tafeltje gewezen en dat zag er super leuk uit! Ik was ervan overtuigd dat we in een oud wc hokje zaten maar dit bleken paskamers te zijn. Ook leuk!
img_0310
Al snel stond er een flesje bruiswater op tafel en kwam de wijnmeneer (ik vergeet altijd hoe dat heet, en vraag me al helemaal niet hoe je dat schrijft). Hij schonk onze eerste wijn in die goed zou passen bij wat we te eten zouden krijgen. Maar wat wisten we nog niet!
img_0319
Een artisjok, en wel een hele! Ik weet wel hoe ze eruit zien maar dit is de tweede keer in mijn leven dat ik artisjok eet. En op deze manier voor het eerst. We kregen er een overheerlijk botersausje met dille en citroen bij. Daarna was het de bedoeling een beetje in het zeezout te dippen. Met Google, een beetje gegiechel en afkijken bij de rest kwamen we erachter hoe je zo’n ding eet.
img_0320Echt mega lekker! Ik dacht altijd dat ik niet zo’n artisjok fan was. Maar ik ben om, bij deze. En de wijnmeneer had gelijk, het combineerde goed!
img_0324
Nieuwe ronde, nieuwe wijn en nieuwe kansen. Mosselen! Vroeger moest ik daar niks van hebben. Alleen van het sausje dat er omheen zat bij de Griek waar ik als klein kind vaak at met mijn ouders. Maar tegenwoordig vind ik het wel echt lekker. En er zat verse dragon op! Oooh ik vind dragon zo lekker! Verder zat erbij: venkel, wortel, sjalot, limoen en citroenbouillon. Daarvoor kregen we brood om dat er lekker in te dippen.
img_0325
Jammer dat ze zo snel op waren, ze waren echt heerlijk!
img_0339 
Als hoofdgerecht kregen we een hutspotje van runderstoof met aardappelpuree. Top combi met de rode wijn die we erbij kregen. Stoofpot is natuurlijk altijd goed in deze tijd van het jaar. Smullen!
img_0337
Er zaten ook spekjes en zilveruitjes op! Ik heb nooit zilveruitjes in huis maar als ik het eet denk ik altijd wat is dit toch lekker. Binnenkort ook maar eens stoofpot maken hiermee.
img_0342
Als toetje kregen we een tarte tatin van SUE, ook lekker! Zeker met de wetenschap dat het gluten- lactose & suikervrij is. 

Geslaagd diner en erg gezellig. Bedankt Anja dat ik met je mee mocht en bedankt @pique_uniquo voor de toffe organisatie hiervan!

Liefs, 
Eef

 

No products in the cart.