Recept
2016-10-17 07:26:11
Porties: 12
Printen
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
40 minuten
Totaal
6 uur
Bodem
- 1 pak Bastogne koeken, voor een lekker dikke bodem (of andere kruimel koekjes)
- 70 gram roomboter, gesmolten
- mespuntje zout
Vulling
- 600 gram roomkaas (het liefst monchou)
- 200 gram crème fraîche
- 225 gram suiker
- 5 eieren
- merg van 1 vanillestokje
- rasp van 2 limoenen
- ongeveer 6 halve perziken uit blik, uitgelekt en in blokjes
Topping
- 5 halve perziken uit blik
- een flinke scheut slagroom
- sap van een halve limoen
Materiaal
- En hoge springvormen 24 cm
- 1 velletje bakpapier
- staafmixer
- keukenmachine
- Blender
- steelpan
Bereidingswijze
- Zet de oven aan op 140 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met een bakpapiertje. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Smelt de boter in een koekenpan en voeg hier dan de koek kruimels aan toe. Roer dit goed door elkaar. Doe de kruimels in de springvorm en verdeel dit over de bodem. Druk het goed aan.
- Snij de perzik in blokjes en verdeel dit over de koek bodem.
- Doe dan de rest van alle vulling ingrediënten in de blender en meng dit op de laagste stand tot een egaal mengsel.
- Giet dit dan voorzichtig in de vorm, en met voorzichtig bedoel ik langzaam. Anders liggen als je stukjes perzik aan de zijkant.
- Zet de taart dan voor 40 tot 45 minuten in de oven. Als die tijd verstreken is lijkt het alsof de taart nog lang niet gaar is maar dit stijft op wanneer de taart afkoelt en in de koelkast staat. Dus haal hem er wel uit. Laat zeker het eerst uur de vorm er nog omheen zitten. Haal deze daarna eraf, en laat de taart dan nog een uurtje naast de koeling afkoelen.
- Zet hem daarna voor minstens 2 uur in de koelkast.
- Pureer alle topping ingrediënten tot een sausje. Serveer hiervan een schep bij elke punt taart. Doe nog wat extra perzik partjes bovenop. Lekker en het staat leuk!
Eefsfood https://eefsfood.nl/