Een taart met heerlijke chocolade cake, pindakaas crème, karamel en popcorn!
Recept
2016-11-09 11:17:28
Porties: 10
Printen
Voorbereiding
1 uur
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
5 uur
Cake
- 340 gram kristalsuiker
- 210 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 4 eieren
- 150 ml volle melk
- 45 gram cacaopoeder
- 1tl vanille extract
- tl baking soda
- mespuntjes zout
Crème
- 330 gram roomboter
- 200 gram pindakaas
- 60 gram poedersuiker
Topping
- karamel popcorn
- karamelsaus, dit kun je kopen of zelf maken? Zelf maken onderaan dit recept staat een link voor een recept
- 80 gram gezouten pinda's en kleine stukjes gehakt.
- pure chocolade, een reep waar je een paar krullen vanaf schaaft
Materiaal
- Kitchen aid met de vlinder
- 2 springvormen van 18 cm doorsnee
- spatel
- bolzeef
- bakpapier
- afkoel rekje
- lang kartelmes
Bereidingswijze
- Zet eerst de oven aan op 180 graden. Bekleed dan beide bodems met bakpapier en vet de randen in met een klontje boter.
- Klop eerst de boter voor het beslag een beetje los. Warm eventueel wat bij door in een kom heet water te zetten. Het hoeft niet super luchtig te zijn maar wel lekker glad en soepel.
- Voeg dan de suiker, het zout en vanille extract toe en meng dit allemaal door elkaar.
- Zeef boven een kom het bakmeel, de cacaopoeder en baking soda bij elkaar.
- Voeg dan ongeveer 1/3 melk, 1/3 ei en 1/3 van het bakmeel mengsel aan de boter toe. Meng dit er op lage stand doorheen. Herhaal dit tot alle ingrediënten gemengd zijn tot een mooi beslag.
- Spatel dit met de hand nog even na. Verdeel dit dan in de 2 bakvormen en strijk glad aan de bovenkant. Bak de cakes af in 30 minuten. Check dan wel altijd even voor de zekerheid of ze echt gaar zijn. Zonde als je daar later pas achter komt!
- Leg de cakes op hun bolle kant op een rekje om af te koelen.
- Zet in de tussentijd alvast de boter voor de botercrème aan. Warm ook dit bij tot de boter soepel is. Zet deze dan voor in ieder geval 15 minuten op de hoogste stand. Laat dit dan voor 5 minuten op een lage stand doordraaien. Voeg dan de pindakaas en poedersuiker toe. Laat dit op lage stand mengen en zet dit dan voor een minuut nog even op de hoge stand. De botercrème is nu klaar.
- Hak de pinda's alvast fijn.
- Wanneer de cakes volledig zijn afgekoeld snij je de bollen bovenkanten eraf zodat je 2 ronde maar platte cakes hebt.
- Vul de cake met een lekkere dikke laag crème. Verdeel hier ook nog wat van de gehakte pinda's overheen. Leg de tweede cake erop en druk deze goed aan. Smeer dan de cake strak af met een niet te dunne laag crème. Je hebt genoeg, dus niet te zuinig!
- Neem dan de taart op 1 hand en duw met je andere hand lichtjes het pinda kruim rondom in de crème aan de onderkant.
- Verdeel bovenop in het midden de taart wat van de karamel popcorn. Swirl dan wat karamelsaus eroverheen en maak een torentje van de popcorn. Dit blijft lekker plakken door de karamelsaus.
- Verdeel er nog wat pinda kruim overheen en maak af met wat chocolade krullen.
- Deze taart hoeft niet per se in de koeling. Hij is ook het lekkerst op kamertemperatuur!
Eefsfood https://eefsfood.nl/

Klik HIER voor het recept van de karamelsaus