Recept
2016-10-25 20:21:00
Porties: 4
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Totaal
4 uur
Bodem
- 4 verse medjoul dadels
- 2 el kokosrasp
- 1 handje pecannoten
- 1 el havermout
- 1/2 tl speculaaskruiden
Vulling
- 175 gram cashewnoten, een uurtje geweekt in warm water
- 2 el kokosolie
- 40 gram agavesiroop
- rasp van 1 limoen
- sap van een kwart limoen
- mespuntje zout
Topping
- 200 gram aardbeien
- 2,(5) el chiazaad
- 5 gram agavesiroop
- sap van een kwart limoen
Materiaal
- springvorm 12 cm
- staafmixer + maalbakje eronder
- stukje bakpapier
- rasp
Bereidingswijze
- Pureer als eerst de aardbeien glad met een staafmixer en voeg hier 2 el chiazaad aan toe. Meng dit goed en zet in de koelkast.
- Bekleed dan de bodem van de springvorm met een stukje bakpapier.
- Ontpit de dadels en scheur deze in stukjes. Voeg hier de rest van de bodem ingrediënten aan toe in een maal bakje van de staafmixer. Hak dit fijn tot er een plakkerig goed gemengd 'deeg' ontstaat.
- Doe dit mengsel in de springvorm en druk dit gelijkmatig en goed in de randjes aan.
- Giet de cashew noten af. Deze zijn als het goed is nog een beetje warm (van het water). Doe deze nu in het maalbakje van de staafmixer. Voeg de kokosolie toe, dit zal smelten door het kleine beetje warmte die de noten nog hebben. Voeg dan de agave siroop, rasp van 1 limoen, sap van een kwart limoen en het mespuntje zout toe. Maal dit net zo lang tot je een iets dunnere substantie heb dan amandelspijs. Het is vrij stevig maar wel uit te smeren. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem
- Pak dan het aardbei/chia mengsel erbij en voeg hier nog het sap van een kwart limoen aan toe en 5 gram agave siroop. Als het niet dik genoeg is kun je er nog en halve el chia zaadjes aan toevoegen. Meng dit er weer goed doorheen. Je kunt het dan wel al meteen uitsmeren op het taartje als topping. Die laatst toegevoegde zaadjes zorgen dan tijden het opstijven voor extra stevigheid.
- Zet het taartje voor minstens 3 uur in de koelkast en snij het taartje dan in vieren.
Eefsfood https://eefsfood.nl/