Bakrecepten

Gevulde speculaas marmer cake

Recept
Porties: 12
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
1 uur
Totaal
4 uur
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
1 uur
Totaal
4 uur
Ingrediƫnten
 1. 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
 2. 5 medium eieren
 3. 250 gram kristalsuiker
 4. 250 zelfrijzend bakmeel
 5. 250 gram gevuld speculaas, in blokjes
 6. 1,5 el speculaaskruiden
 7. 2 el amandelschaafsel
 8. 1/2 el vanille extract
 9. 1 tl baking soda
 10. mespuntje zout
Materiaal
 1. mengkom
 2. handmixer
 3. cakeblik van 27 cm lang
 4. spatel
 5. bolzeef
 6. een velletje bakpapier
 7. afkoel rooster
Bereidingswijze
 1. Zet de oven aan op 150 graden. Vet de springvorm in en bekleed de bodem (zijkanten mogen ook), met bakpapier.
 2. Klop de boter los en luchtig. Meestal heb ik geen geduld de boter op temperatuur te laten komen en zet ik de kom waar de boter inzit even in de gootsteen waar ik heet water in heb laten lopen.
 3. Mix net zolang tot de boter wit is geworden. Voeg dan de suiker, het zout en vanille extract toe. Mix dit ook nog even voor 2 minuten. Voeg dan 1 voor 1 een ei toe, mix steeds tot deze is opgenomen.
 4. Voeg dan de bloem samen met de baking soda. Haal dit eerst wel even door de zeef. Mix eerst op lage stand tot de bloem is opgenomen. Mix het beslag dan even in de hoogste stand voor ongeveer een minuut.
 5. Schep nu de helft van het beslag in een ander kommetje. Voeg hier de speculaaskruiden aan toe.
 6. Verdeel een paar blokjes gevuld speculaas over de bodem van het blik. Schep dan om en om wat beslag in de vorm. Hierdoor heb je straks een marmer effect. Veerdeel dan nog meer speculaas in de cake en schep het laatste beslag erop. Tik de vorm goed op het aanrecht zodat het beslag in de hoekjes komt. Duw nu de laatste stukjes speculaas in het beslag en verdeel het amandelschaafsel eroverheen.
 7. Zet de cake in de oven voor 1 uur. Check altijd even of hij wel echt gaar is voordat je 'm eruit haalt. Laat de cake eerst een kwartiertje afkoelen in de vorm en leg de cake dan op een afkoel rekje en haal voorzichtig het blik eraf. Laat volledig afkoelen voordat je je er alweer misselijk aan gegeten hebt.
EEFSFOOD https://eefsfood.nl/

No products in the cart.