Recept
2016-10-12 10:41:55
Serves 2
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
25 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 ml volle melk
- 1 groot ei
- 15 gram vanillesuiker
- 3 afgestreken el kaneel
- 1,5 geraspte appel
- 2 handjes rozijnen, afgespoeld
- mespuntje zout
- 1 afgestreken tl baking soda
- kaneel
- bakspray, kokosolie of roomboter om in te bakken
Topping
- 200 ml slagroom
- 1/2 el suiker
- 1 tl vanille extract
- 2 el pistache noten, fijngehakt
- 1/2 appel, geraspt
- agave siroop
Materiaal
- koekenpan
- een eetlepel
- garde
- mengkom
- staafmixer met garde of handmixer
Bereidingswijze
- Kluts het ei samen met de melk, suiker, kaneel en het zout. Voeg dan al roerend het bloem samen met de baking soda toe. Blijf roeren tot je een glad klont vrij beslag hebt. Rasp 1,5 appel fijn en voeg deze samen met de rozijnen toe aan het beslag.
- Zet de koekenpan op halfhoog vuur met een klein klontje kokosolie erin. Gebruik 2 el beslag per pannenkoekje. Bak deze ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Ga zo door tot al het beslag op is, als het goed is zijn het er dan 8.
- Tijdens het bakken van de pannenkoeken klop je de slagroom lobbig samen met de suiker en het vanille extract.
- Pak 2 borden en maak hierop een stapeltje van 4 pannenkoekjes. Schep de slagroom erop. Rasp de overgebleven appel en verdeel dit bovenop. Maak helemaal af met de agave siroop, pistache nootjes en nog een beetje extra kaneel. Eet smakelijk!
Eefsfood https://eefsfood.nl/