Maaltijden

Spaghetti met pompoen

Recept
Serves 2
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
25 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
25 minuten
Ingrediƫnten
 1. 400 gram pompoen, geschild en in blokjes
 2. 160 gram spaghetti
 3. 2 middelgrote uien, fijngesnipperd
 4. 80/100 ml slagroom
 5. 4 plakken Serrano ham
 6. 40 gram zachte geitenkaas
 7. 1 el pompoenpitten, geroosterd
 8. 2 tl kerrie
 9. 1/2 tl cayennepeper
 10. peper
 11. zout
Materiaal
 1. 2 koekenpannen
 2. 1 pan om de pasta te koken
Bereidingswijze
 1. Zet een pannetje water op het vuur en breng dit aan de kook.
 2. In de tussentijd rooster je op laag vuur de pompoenpitten in een droge koekenpan. Schil en snij weer in die tussentijd de pompoen in blokjes.
 3. Haal de pompoenpitten uit de pan en doe er dan een scheutje olijfolie in. Doe hier dan de blokjes pompoen in. Bak deze op half hoog vuur een beetje bruin, zet het vuur dan laag om het gaar te laten bakken.
 4. Als het goed is kookt het water nu dus kan de spaghetti in de pan. Kook dit ongeveer 10 minuten (check altijd even het pakje).
 5. Zet de andere koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Snipper de uien fijn en bak deze op laag vuur een beetje glazig. Voeg dan de kerrie, cayennepeper en 2 plakken Serrano ham (in kleine stukjes gescheurd) toe en bak nog even verder. Als de pasta nog 2 minuten moet koken voeg je de slagroom hier aan toe. Zet het vuur dan even hoog zodat het een beetje inkookt tot en dikkere saus.
 6. Giet dan de pasta af en roer dit door de uien roomsaus. Roer ook de helft van de pompoen blokjes hier doorheen. Schep dit op twee borden.
 7. Maak af met de rest van de Serrano ham, pompoen blokjes, geiten kaas en pompoenpitten. Doe er als allerlaatst nog een beetje verse peper eroverheen. Eet smakelijk!
EEFSFOOD https://eefsfood.nl/

No products in the cart.