Toffe zaken

Amstel boathouse – Amsterdam

Ik mocht laatste komen eten bij Amstel Boathouse. De uitnodiging was zo tof, hier moest ik echt bij zijn! Na wat geregel lukte het mij om eerder van werk te kunnen vertrekken om op tijd aanwezig te zijn. Gelukkig maar, want deze avond had ik echt NIET willen missen. Jeetje wat heb ik genoten! Ik hoop dat je je niet gaat ergeren aan hoe vaak ik lekker, heerlijk en mega of super lekker typ in het komende stukje. Ik kon er gewoon niks anders van maken.. Ook dacht ik wat mooie plaatjes te schieten mijn mijn nieuwe camera. Onze vriendschap bleek nog niet zo goed als ik dacht. Dus viel ik terug op mijn oude vertrouwde telefoon. 

Toen de groep compleet was stapte wij aan boord van een enorm leuk en schattig bootje. Hierin maakte we een prachtig tochtje over de Amstel. De zon begon te zelfs te schijnen terwijl het de hele middag al pijpenstelen regende. Tijdens het varen kregen wij eerst een lekker (aardappel)soepje. Daar waren we met zijn allen wel aan toen zo aan het eind van de middag. Jeanine, de eigenaresse vertelde ons een heleboel over de geschiedenis van deze plek maar ook over al haar toekomstplannen met deze onderneming. 

Mooi uitzicht, interessante verhalen, champagne, gezelligheid en heerlijk eten wisselde elkaar af. Na het soepje kregen we een lepel met daarop steak tartare. Heerlijk smaakbommetje!
fullsizerender-5
En daar was hij dan! De door mij zo gevreesde schaal met oesters. Een paar maanden geleden at ik voor het eerst in mijn leven een oester. En dat was nogal een dingetje. Ik had tranen in mijn ogen een mentaal was het een flink gevecht. Dit klinkt allemaal heel dramatisch maar ik weet ook niet waarom ik daar zo heftig op reageerde. 
fullsizerender-2
Jeanine legde ons uit hoe de oester bereid was maar daar heb ik niet zoveel van mee gekregen. Ik was mezelf aan het toespreken dat wij (het stemmetje in mijn hoofd en ik) er gewoon weer voor zouden gaan. Nou daar ging ie dan! Eerst proefde ik vooral alle toevoegingen, dat was best lekker! Maar toen de smaak van de oester zelf kwam brrrr. Ik heb er zelfs een paar keer op gekauwd, dat schijnt te horen.. Wat was ik blij dat ik nog een slokje champagne in mijn glas had! Ik was omgeven met oester liefhebbers, dus namens hen kan ik zeggen dat het een heeeeel goed bereidde oester was. Ik denk niet dat ik ooit fan ga worden, sorry!

Eenmaal weer aan wal, schoven wij allemaal aan tafel. Er werd ons uitgelegd wat we konden verwachten. 4 Gangen, alles met bijpassende wijn en koffie als afsluiter met lekkers erbij. 
fullsizerender-6
Ik heb zo enorm genoten van elke gang dat ik eigenlijk bijna niks meer weet van elke toelichting die we bij elk gerecht kregen. Maar de foto spreekt voor zich!
Gang 1! Iets met tonijn, zeewier en soja
fullsizerender-3
Gang 2! Iets met witvis, venkel, geroosterde paprika en schuim
fullsizerender-1
Gang 3! Iets met 48 uur lang gegaarde kalfswang en artisjokken (echt niet normaal lekker!)
fullsizerender
Gang 4! Iets met lemoncurd en meringue 
fullsizerender-4
Na de koffie kregen wij nog een korte rondleiding door het hele gebouw. Het is nog zoveel meer dan het lijkt aan de voorkant. Wil je vergaderen, een feestje vieren, trouwen of iets anders? Dan kun je ook bij Amstel Boathouse terecht. Deze winter gaan ze een paar maanden dicht om onder andere het terras volledig op te knappen en de steiger flink uit te bereiden. Volgende zomer kan iedereen daar zijn bootje aan leggen om heerlijk te gaan dineren of alleen een enorme schaal fruits de mer te bestellen en die mee te nemen op je boot. 

Ik kan niet anders zeggen dan dat Amstel Boathouse een dikke vette aanrader is om heen te gaan. Amsteldijk 223, Amsterdam

Liefs, 
Eef

No products in the cart.