Maaltijden

Pompoensoep met sinaasappel en kaneel

Pompoensoep met sinaasappel en kaneel

Lang, lang geleden werkte ik bij Shakies en daar gingen we toen der tijd soepen verkopen. Één daarvan was een gruwelijk lekkere pompoensoep met een bijzondere twist. Na weken gissen bedacht ik ineens, laat ik de ingrediënten lijst eens bekijken. Kaneel en sinaasappel, dat was het! door de combi kon ik het op één of andere manier niet thuisbrengen. Ik maakte mijn eigen versie ervan en staat elke herfst minstens een paar keer op het menu. 

Ingrediënten (4 personen):
 800 g (voorgesneden) pompoen
 600 ml water
 1 flinke ui, in grove stukken
 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 rasp van een kleine sinaasappel
 1 bouillonblokje naar keuze
 2 tsp kaneel
 ½ tsp cayennepeper
 slagroom of creme fraiche
 2 tbsp geroosterde pompoenpitten
 1 bosuitje, in dunne ringetjes
 peper & zout (optioneel)
 scheut olijfolie
 klontje roomboter
Materiaal:
 soeppan
 staafmixer
 rasp
1

Zet de pan op halfhoog vuur met een flinke scheut olijfolie en klontje roomboter erin. Voeg dan de knoflook en ui toe. Roerbak dit voor twee minuten. Zet het vuur dan laag en voeg de kaneel en cayennepeper toe.

2

Doe hier dan dan de pompoen blokjes bij en bak dit ook eventjes mee. Voeg dan het water toe en breng dit aan de kook.

3

Voeg even later dan het bouillonblokje toe en de rasp van de sinaasappel. Laat het in totaal ongeveer 20 minuten koken met deksel op de pan.

4

Pureer de soep en voeg nog wat peper en/of zout toe naar smaak.

5

Schep de soep in kommen en garneer met crème fraîche, pompoenpitten en bosui.

Ingredients

Ingrediënten (4 personen):
 800 g (voorgesneden) pompoen
 600 ml water
 1 flinke ui, in grove stukken
 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 rasp van een kleine sinaasappel
 1 bouillonblokje naar keuze
 2 tsp kaneel
 ½ tsp cayennepeper
 slagroom of creme fraiche
 2 tbsp geroosterde pompoenpitten
 1 bosuitje, in dunne ringetjes
 peper & zout (optioneel)
 scheut olijfolie
 klontje roomboter
Materiaal:
 soeppan
 staafmixer
 rasp

Directions

1

Zet de pan op halfhoog vuur met een flinke scheut olijfolie en klontje roomboter erin. Voeg dan de knoflook en ui toe. Roerbak dit voor twee minuten. Zet het vuur dan laag en voeg de kaneel en cayennepeper toe.

2

Doe hier dan dan de pompoen blokjes bij en bak dit ook eventjes mee. Voeg dan het water toe en breng dit aan de kook.

3

Voeg even later dan het bouillonblokje toe en de rasp van de sinaasappel. Laat het in totaal ongeveer 20 minuten koken met deksel op de pan.

4

Pureer de soep en voeg nog wat peper en/of zout toe naar smaak.

5

Schep de soep in kommen en garneer met crème fraîche, pompoenpitten en bosui.

Pompoensoep met sinaasappel en kaneel

Pompoensoep vert kaneel sinaasappel

Binnenkort meer!