[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Lang, lang geleden werkte ik bij Shakies en daar gingen we toen der tijd soepen verkopen. Één daarvan was een gruwelijk lekkere pompoensoep met een bijzondere twist. Na weken gissen bedacht ik ineens, laat ik de ingrediënten lijst eens bekijken. Kaneel en sinaasappel, dat was het! door de combi kon ik het op één of andere manier niet thuisbrengen. Ik maakte mijn eigen versie ervan en staat elke herfst minstens een paar keer op het menu.
Zet de pan op halfhoog vuur met een flinke scheut olijfolie en klontje roomboter erin. Voeg dan de knoflook en ui toe. Roerbak dit voor twee minuten. Zet het vuur dan laag en voeg de kaneel en cayennepeper toe.
Doe hier dan dan de pompoen blokjes bij en bak dit ook eventjes mee. Voeg dan het water toe en breng dit aan de kook.
Voeg even later dan het bouillonblokje toe en de rasp van de sinaasappel. Laat het in totaal ongeveer 20 minuten koken met deksel op de pan.
Pureer de soep en voeg nog wat peper en/of zout toe naar smaak.
Schep de soep in kommen en garneer met crème fraîche, pompoenpitten en bosui.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet de pan op halfhoog vuur met een flinke scheut olijfolie en klontje roomboter erin. Voeg dan de knoflook en ui toe. Roerbak dit voor twee minuten. Zet het vuur dan laag en voeg de kaneel en cayennepeper toe.
Doe hier dan dan de pompoen blokjes bij en bak dit ook eventjes mee. Voeg dan het water toe en breng dit aan de kook.
Voeg even later dan het bouillonblokje toe en de rasp van de sinaasappel. Laat het in totaal ongeveer 20 minuten koken met deksel op de pan.
Pureer de soep en voeg nog wat peper en/of zout toe naar smaak.
Schep de soep in kommen en garneer met crème fraîche, pompoenpitten en bosui.
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]