Recept
2016-09-26 20:29:42
Porties: 9
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
20 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 25 rijstemeel (ander meel kan ook)
- 25 gram fijngemalen pecan noten
- 30 gram geraspte kaas
- 1 ei
- 15 gram pompoenpitten
- 15 gram sesamzaadjes
- 1 tl kerrie
- 1 tl zout
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit met een vork. Zet de oven alvast aan op 180 graden.
- Kneed het dan nog eens door met de hand. Het klopt dat het deeg best plakkerig is.
- Duw het deeg een beetje plat en doe dit tussen 2 velletjes bakpapier. Rol uit tot ongeveer een dikte van 3/4 mm. Met deze dikte heb ik hier 9 crackers van 8 bij 5 cm uitgehaald. Ik heb het uitrollen wel meerdere keren herhaald want ik krijg het nooit voor elkaar een mooie rechthoekige plak te krijgen.
- Leg de crackers op een bakplaat met een bakpapiertje ertussen en bak ze af in 20 minuten.
- Af laten koelen en in een luchtdichte bak bewaren.
Eefsfood https://eefsfood.nl/