Recept
2016-10-05 13:47:40
Porties: 6
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
20 minuten
Totaal
2 uur
Beslag
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram boter, op kamertemperatuur
- 2 eieren
- 80 gram witte basterdsuiker
- 1/2 el vanille extract
- 1/2 tl baking soda, meng dit door het zelfrijzende bakmeel
- mespuntje zout
- 6 flinke tl (kersen)jam
Topping
- 100 gram monchou
- 100 ml slagroom, opgeklopt
- 45 gram basterdsuiker
- merg van een half vanillestokje
Materiaal
- handmixer
- siliconen bakvorm voor 6 cakejes
- blokje boter of bakspray
- spuitzak met kartel spuitmondje
Bereidingswijze
- Zet de oven op 180 graden en vet de siliconen vormpjes is.
- Klop de boter luchtig in een paar minuten. Voeg dan de suiker, vanille en het zout toe en klop nog 2 minuutjes. Mix 1 voor 1 de eieren erdoorheen op lage stand.
- Voeg nu het bloem (incl baking soda) toe en als dit eenmaal is opgenomen mix je het beslag nog 2 minuten op de hoogste stand. Verdeel het beslag gelijkmatig in de vormpjes. Schep in het midden een beetje jam. Bij mij is het er doorheen gezakt tijdens het bakken, maar ik vond het eigenlijk wel een leuk effect hebben (daarom staan ze ook op zijn kop). Als je geluk hebt zit het gewoon als vulling in je cakeje.
- Bak ze gaar in ongeveer 18 tot 20 minuten. Haal ze dan uit de vormpjes en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
- Klop de slagroom stijf. Klop de monchou glad en meng dit met de suiker en vanille. Spatel dit dan bij elkaar en zet in de koelkast. Voordat je ze gaat afmaken doe je het mengsel in de spuitzak en decoreer je ze hoe jij het hebben wil.
- Smullen maar! Vers het aller aller lekkerst.
Notities
- Bewaren in de koelkast.
Eefsfood https://eefsfood.nl/