
Recept
2016-10-05 13:43:17
Porties: 8
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Totaal
3 uur 20 minuten
Bodem
- 200 gram Bastogne koeken
- 60 gram roomboter, gesmolten
Vulling
- 300 gram (3 pakjes) monchou
- 200 ml slagroom
- 2 el suiker
- 130 gram suiker
- het merg van een half vanillestokje
Topping
- 1 groot blik perziken (gewicht 840 gram), de helft van het sap/siroop en de halve perziken (behalve 4, die mag je zelf lekker opeten)
- 2 blaadjes gelatine
- 1 kleine sinaasappel, het rasp van de schil
Materiaal
- mengkom
- handmixer
- steelpan
- springvorm 18 cm
- 1 velletje bakpapier
Bereidingswijze
- Leg de gelatine te weken in koud water voor ongeveer 10 minuten.
- Snij de halve perziken in stukken en verwarm het sap in een steelpan. Tot er damp vanaf komt, het hoeft niet te koken. Los hier nu de gelatine in op en voeg de stukken perzik toe en het rasp van de sinaasappel. Roer dit even goed door en zet dan aan de kant.
- Maal de koekjes fijn en voeg hier de gesmolten boter aan toe. Mix dit goed. Doe dit mengel in de springvorm waar een bakpapiertje op de bodem zit. Verdeel dit gelijkmatig en druk vooral goed aan bij de randjes. Zet dit dan in de koelkast of vriezer om de bodem af te laten koelen.
- Klop dan de slagroom stijf samen met 2 el suiker.
- In een andere kom klop je de monchou los samen de de suiker en vanille.
- Spatel dan de slagroom bij de monchou tot je een goed gemengd glad en stevig mengsel hebt.
- Haal de vorm uit de koeling en verdeel dit mengsel op de koek bodem. Strijk de bovenkant zo glad mogelijk.
- Schep de perzik hier bovenop en verdeel dan het siroop eroverheen zodat dat overal zit. Dat houdt straks de stukjes perzik bij elkaar.
- Zet de taart voor ongeveer 3 uur in de koeling. Smullen maar!
Eefsfood https://eefsfood.nl/